dilluns, 31 de gener del 2022

La nostra política, progressista, útil i de mà estesa

Acabem d’entrar al 2022, un any que esperem que realment sigui el de la recuperació per a Tortosa, per a Catalunya i per a Espanya, i que sigui l’any en el qual puguem retornar a la màxima normalitat possible donades les actuals circumstàncies causades per la pandèmia.

Ara fa dos anys, el 8 gener de 2020, els i les socialistes, davant la necessitat de grans acords per garantir la governabilitat de Tortosa i de tirar endavant la ciutat enfront de la greu crisi econòmica i social que ens estava colpint, signàvem el “Compromís per Tortosa”, que va configurar l’actual equip de govern, un govern que, tot i les diferències ideològiques entre les dues formacions, funciona gràcies al diàleg, la mà oberta i l’estabilitat que sempre hem mostrat els i les socialistes i que dona lloc a grans acords útils per a la ciutat.

I és que la política ha de ser, per davant de tot, útil. La nostra vocació de servei a la ciutadania ha d’estar precedida per fer entendre als nostres conciutadans i conciutadanes que la política és una eina útil i que la fem servir per ajudar-los a solucionar els problemes del dia a dia. I així ho hem fet, aplicant polítiques progressistes i actives d’habitatge, socials, d’igualtat i drets civils; de promoció econòmica i creació de llocs d’ocupació; d’aposta per la cultura o de renovació urbana i millora de l’espai públic.

I també ho hem fet en aspectes com la defensa del nou hospital de Terres de l’Ebre a Tortosa, un tema àmpliament reivindicat pels i les socialistes, entenent que és del tot necessari per al territori i per als nostres veïns i veïnes, en el quall hem treballat i treballem per activa i per passiva i que sembla que, gràcies a este treball incansable, finalment podria ser una realitat. Esperem que sigui així; mentrestant, seguirem defensant la seva construcció.

Malauradament, massa vegades la ciutadania associa la política a la confrontació i l’interès partidista per davant de l’acord i el consens; lluny del que volem, representem i entenem els i les socialistes. El PSC aposta per fer una política útil, que construeixi ponts i que defugi dels enfrontaments estèrils, una política que serveixi per garantir un govern per a totes i tots, que ofereixi estabilitat i governabilitat, i que estigui oberta al diàleg, la negociació i el pacte, tal com està fent el govern alternatiu del PSC a Catalunya, liderat per Salvador Illa, davant d’un govern dividit i que no ofereix una política útil.

I tal com està fent el Govern d’Espanya, liderat per Pedro Sánchez, un govern que compleix amb els compromisos i avança, tal com s’ha vist, en aspectes com la pujada del salari mínim interprofessional, la creació de l’ingrés mínim vital, i assegurant pensions dignes, reforçant el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, la nova reforma laboral o el dret d’accés a l’habitatge, entre molts altres.

Natros continuem treballant, fent polítiques útils i actives per millorar la vida de les persones i per tirar endavant les ciutats i els territoris, i sempre ens hi trobaran amb la mà estesa i disposats a dialogar i arribar a aquells acords que creiem que representen el millor per als nostres veïns i veïnes i que serveixin per unir, gràcies al treball, treball i més treball, només així podrem avançar.

Iniciem este 2022 a 500 dies de les eleccions municipals, i seguim treballant amb l’objectiu de garantir la governabilitat i de fer polítiques útils i progressistes centrades en les persones que sàpiguen arribar a acords per unir, per treballar pels nostres veïns i veïnes, pels nostres pobles i ciutats, per Catalunya i per Espanya, per tal que ningú es quedi enrere.

Som el partit del consens, del pacte i del diàleg amb qui es pot confiar per tal que Tortosa avanci i creixi, perquè mentre alguns ens volen aturar, continuem treballant per créixer, perquè no créixer no és no avançar, és retrocedir. Mirem cap endavant: el nostre compromís és treballar pel futur de Tortosa.


Publicat a Un Cop d'Ull i Marfanta

https://www.marfanta.com/2022/01/30/la-nostra-politica-progressista-util-i-de-ma-estesa-per-enric-roig/

1 comentari:

  1. How to play poker at a casino - Oklahoma News
    Poker is the 하하 포커 most popular type of game among players in 벳썸 도메인 North 알바로 모라타 America. 스카이 바카라 It is also very 바카라 총판 popular in Asia, and can be played in many cities.

    ResponElimina