dijous, 17 d’octubre del 2024

17O · Dia Internacional per l'Erradicació de la Pobresa

Avui en el Dia Internacional per l'Erradicació de la Pobresa es recorda la necessitat d'acabar amb una #pobresa cada vegada més agreujada i i lluitar contra l'increment de les desigualtats promovent una economia centrada en el benestar humà i ambiental com estableix el 1r primer #ODS de l'#Agenda2030

El 17 d'octubre se celebra el Dia Internacional per a l'Eradicació de la Pobresa, amb el repte d'assolir el primer Objectiu de Desenvolupament Sostenible, que és ni més ni menys que “posar fi a la pobresa en totes les seves formes i arreu del món”.

El tema del Dia Internacional de l'Erradicació de la Pobresa 2024 és: “Acabar amb el maltractament social i institucional”.

La pobresa té moltes cares, algunes de visibles i d'altres més difícils de detectar, però totes estan connectades. Aquest any es ressalta una de les facetes menys visibles: el "maltractament social i institucional" que pateixen els qui viuen en la pobresa.

Les persones en situació de pobresa enfronten actituds hostils, sent estigmatitzades, discriminades i jutjades per aspectes com la seva aparença, la seva manera de parlar o fins i tot per la manca de paraules. Sovint, se'ls culpa de la seva situació i se'ls manca al respecte.

Aquest maltractament social també genera un maltractament institucional, amb polítiques i pràctiques discriminatòries que els neguen drets essencials com l'atenció mèdica, l'educació, l'habitatge o l'accés a una identitat legal. Totes dues formes de violència es retroalimenten, perpetuant la injustícia.

La situació s'agreuja encara més per als que ja pateixen altres tipus de discriminació, com per gènere, orientació sexual, raça o ètnia.

Entendre la pobresa significa també reconèixer com aquestes diferents formes de violència s'entrellacen, afectant profundament els qui la pateixen. Viure diàriament amb aquesta deshumanització i el maltractament mina l'autoestima, destrueix l'autonomia personal i priva de la dignitat. En definitiva, aquest maltractament representa una gran pèrdua de potencial humà per a la societat.

divendres, 11 d’octubre del 2024

11O ·Dia Internacional de la Xiqueta



Avui #DiaInternacionaldelaXiqueta donem tot el suport a totes les xiquetes en la defensa dels seus drets
Cal seguir treballant per a que aconsegueixin tot allò que es proposin amb tots els drets i oportunitats, sempre i a tot el món

#Tortosa #TerresdelEbre

L'11 d'octubre es commemora el Dia Internacional de la Xiqueta, una data proclamada per l'ONU el 2012 amb l'objectiu de donar suport a totes les xiquetes del món en defensa dels seus drets, així com conscienciar la població sobre els reptes que tenen que superar moltes vegades només pel seu gènere.

El tema del Dia Internacional de la Xiqueta del 2024 és "La visió de futur de les xiquetes", i ressalta la urgència d'actuar i l'esperança que sorgeix del poder de les veus de les xiquetes i la visió per al futur.

La generació actual de xiquetes enfronta desproporcionadament els efectes de crisis globals com el canvi climàtic, els conflictes i la pobresa, i moltes veuen restringits els seus drets i oportunitats. Tot i aquests desafiaments, les xiquetes es mostren valentes i mantenen l'esperança, per crear un món on totes estiguin protegides, respectades i empoderades.

Per fer realitat aquest futur, les xiquetes necessiten aliats que les escoltin i els ofereixin suport. Amb els recursos i oportunitats adequats, els més de 1.100 milions de xiquetes al món tenen un potencial il·limitat. Quan les xiquetes lideren, els beneficis són immediats: enforteixen les seves famílies, comunitats i economies, i fan que el futur sigui més prometedor. 

És moment d'escoltar les xiquetes i invertir en solucions que accelerin el progrés cap a un futur on puguin assolir tot el seu potencial.


dijous, 10 d’octubre del 2024

Joventuts Musicals presenta l'espectacle "Zitgeist" inclòs al Festival Artèria Tortosa

No us perdeu l'espectacle de dansa i percussió "Zeitgeist" programat per #JoventutsMusicals de #Tortosa i que forma part de la programació del Festival #Arteria

📅 Dissabte 19/10 20,30 h
📍 Jardins del Príncep

Espectacle d’improvisació de dansa amb música en directe a càrrec de la ballarina Chamely Hernàndez i el músic Genís Bagés a la percussió. 

Una peça inèdita creada en viu que ofereix una experiència única en el món de forma irrepetible. Zeitgeist es tradueix al català com “esperit del temps”. 

Fa referència al clima intel·lectual, cultural, ètic o polític d’una era o època determinada, és a dir, la suma de les tendències i característiques predominants en un període històric concret.


Vine a donar sang i ves-te'n de tapes


Encara som a temps! 
Avui 10/10 fins a les 19 h podem donar sang a l'Hospital Verge de la Cinta de i anar-nos de tapes
Per cada donació un val per a #Tortosa de Tapes 

@donarsang és donar vida, sempre és necessària i és un acte segur, senzill i molt #imprescindible

 Tortosa combina gastronomia i solidaritat amb una jornada especial de donació de sang, organitzada pel Banc de Sang i Teixits de les Terres de l’Ebre. 

Serà este dijous, 10 d’octubre, en el marc de la ruta gastronòmica A Tortosa de Tapes, i se celebrarà a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta de 9 a 14 hores al matí, i de 15 a 19 hores a la tarda.

Els participants que decideixin col·laborar en la jornada solidària seran premiats amb vals gratuïts per gaudir de tapes als establiments participants de la ruta. Els vals es distribuiran fins a esgotar existències, tot oferint als donants una manera molt saborosa de contribuir-hi, alhora que ajuden a salvar vides.




10O · Dia Mundial de la Salut Mental


Avui en el Dia Mundial de la #SalutMental reivindiquem que calen més recursos per a la prevenció, detecció precoç, acompanyament i lluita contra l’estigma de milers de persones que pateixen aquests problemes 

No hi ha salut sense salut mental!

El propòsit del Dia Mundial de la Salut Mental és visibilitzar el trastorn mental més greu que hi ha a la societat global, per generar un conjunt d'estratègies que serveixin de suport a aquestes persones i els permeti suportar la seva malaltia o curar-se definitivament. L'esforç per diagnosticar i tractar trastorns de salut mental en edats primerenques redueix el cost financer en el futur i evita tota mena de problemes derivats, com ara el suïcidi.

El tema del Dia Mundial de la Salut Mental el 2024 és "La salut mental a la feina". Es posa èmfasi en la relació important entre la salut mental i la feina.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) i els seus col·laboradors assenyalen que els llocs de treball segurs i saludables són fonamentals per protegir la salut mental dels empleats. Tot i això, condicions laborals negatives com l'assetjament, la discriminació o l'estrès poden perjudicar la salut mental, la qualitat de vida i l'exercici laboral.

Atès que el 60% de les persones al món tenen una ocupació, és urgent que s'implementin mesures que previnguin aquests riscos i protegeixin la salut mental. Per aconseguir-ho, cal la col·laboració de governs, ocupadors i organitzacions, tenint en compte l'opinió dels treballadors i persones amb experiència en problemes de salut mental. Invertir en solucions basades en l'evidència ajudarà a millorar el benestar dels empleats i garantirà un futur més saludable per a tothom.


dimarts, 8 d’octubre del 2024

Entrevista al Despertador de URadio


Comparteixo l'entrevista al programa “El Despertador” de U Radio on hem parlat de les activitats que el #COACEbre ha organitzat al voltant del #DiaMundialdelArquitectura 

#coac #coacebre #anybartlett #arquitectura #patrimoni #uradio #tortosa #ulldecona #terresdeebre

Escolteu-la a 👇

 

Festival A Cel Obert · 4, 5 i 6 d'octubre de 2024

 Un plaer participar en esta nova edició del Festival A Cel Obert com a mebre del jurat i com a guia de les instal·lacions i havedr pogut explicar la rehabilitació de Casa Bau

#coac #coacebre #diamundialdelarquitectura #acelobert #deltachamber #anybarftlett #arquitectura #patrimoni #casabau #tortosa #terresdeebre

Us deixo un recull d'imatges de les instal·lacions

Esclat · Pati del Museu de Tortosa


Territoris d'habitabilitat · Pati del Palau Montagut


A tu amparo · Pati del Palau Episcopal


Festa blava · Passatge Franquet



Al punto · Pati del Forn de la Canonja



Sopla, vivo te lo doy · Pati de ls Reials Col·legis



Clickbait · Pati de Sant Jordi i Sant Domènec



Una finestra al cel · Pati de la Puríssima



Hugin · Claustre de l'Escola d'Art i Cultura



La magnitud dels sentits · Calvari



El Eco del Silencio · Pati del Convent de les Serves de Jesús



La dansa de les flors · Sala d'actes del COAC Ebre · Casa Bau



Visita a la Casa Bau


Claustre de la Immaculada (Jesús)


L’Ebre al Dia. La Tertulia del dilluns 7 d’octubre


Encantat de compartir de nou amb vosaltres una nova tertúlia al programa "L'Ebre al Dia" de @canalte amb Leonor Betomeu on hem parlat sobre temes d'actualitat i de #Tortosa i #TerresdelEbre

Mireu-ho a 👇

 

Instal·lació musicada "La dansa de les flors"


Gaudiu de la magnífica instal·lació musicada al #COACEbre on les flors van dansar al so de la música de cambra en directe gràcies a la col·laboració amb els Festivals A Cel Obert i Deltachamber, gràcies al vídeo que ens ha regalat l'amic Rafael Ricote

#coacebre #diamundialdelarquitectura #acelobert #deltachamber #arquitectura #casabau #dansadelesflors #tecnoateneuvilablareix #rafaelricote #tortosa #terresdeebre

 

La instal•lació “La dansa de les flors” del Tecnoateneu de Vilablareix que ha acollit la Demarcació de l’Ebre del COAC guanya el premi del públic del Festival A Cel Obert

 

Molt contents de que la instal·lació “La dansa de les flors” del @tecnoateneu de Vilablareix que ha acollit la Demarcació de l’Ebre del #coac i han visitat més de 3.500 persone hagi guanyat el premi del públic del Festival #acelobert

#coacebre #diamundialdelarquitectura #arquitectura #casabau #dansadelesflors #tecnoateneuvilablareix #tortosa #terresdeebre





dilluns, 7 d’octubre del 2024

El COAC Ebre celebrem el Dia Mundial de l'Arquitectura posant valor Agustí Bartlett

El #COAEbre celebrem el #DiaMundialdelArquitectura posant en valor la figura d'Agustí Bartlett, amb la presentació virtual "Agustí Bartlett, l'arquitecte que va modernitzar Tortosa"


7O · Dia Mundial de l'Arquitectura

 


Avui en el #DiaMundialArquitectura molt orgullós de treballar més de 35 anys veient el món a través de l'Arquitectura, més de 35 anys fent #Arquitectura al servei de la ciutadania

#COAC #COACEbre #Tortosa #TerresdelEbre 

El Dia Mundial de l'Arquitectura se celebra des del 1996 segons el que estableix la Unió Internacional d'Arquitectes (UIA) a la seva Assemblea, després del Congrés de Barcelona, unificant-lo amb el Dia de l'Hàbitat per l'estreta relació que hi ha entre tots dos.

La celebració del Dia Mundial de l’Arquitectura, suposa una oportunitat per reflexionar sobre el paper crucial que l'Arquitectura exerceix en la configuració de les nostres societats. 

divendres, 4 d’octubre del 2024

El COAC Ebre torna a participar al Festival A Cel Obert



         

#COACEbre torna a participar al Festival "A Cel Obert"
amb la intervenció «la Dansa de les Flors», 2 concerts de Deltachamber i visites guiades

La dansa de les flors és un projecte col·laboratiu que consisteix en un jardí de flors mecàniques, controlades electrònicament, que ens ofereix un espectacle de moviment, llum i color al ritme de la música.

Ens trobem del 4 al 6 d’octubre a la Casa Bau! 
Us esperem!

#COAC #DiaMundialdelArquitectura #ACelObert


https://acelobertfestival.cat/edicio-2024/la-dansa-de-les-flors/






Gran èxit de participació a la 8a edició de #ArfquiVolta_Ebre2024

 

Un goig celebrar l'èxit de participació de #ArquiVolta_Ebre2024

Amb "REfer l'espai públic, REcuperar la vida urbana" vam recòrrer 3 espais reordenats de #Tortosa

Dissabte 9/11 una nova edició a Móra d’Ebre

#ArquiVolta_RiberadEbre2024

#coac #coacebre #anybartlett #centreobertarquitectura #arquitectura #espaipublic #arquitectura #terresdelebre









dijous, 3 d’octubre del 2024

L'energia del quintet d'Alba Casals plena d'encant els Jardins del Príncep


La força i l'energia musical del quintet d'Alba Pujals van plenar d'encant els Jardins del Príncep de #Tortosa al magnífic concert de dissabte 28 organitzat per Joventuts Musicals de Tortosa amb motiu del Dia Mundial del Turisme

Tot un goig poder gaudir d'esta experiència!





A "De poble en poble" parlem de les s activitats de la Demarcació de l'Ebre del COAC



Comparteixo l'entrevista a l’espai “De Poble en Poble” del programa “Al Dia Terres de l’Ebre” de Radio Tortosa on hem parlat de les activitats que el #COACEbre ha organitzat al voltant del Dia Mundial de l’#Arquitectura 

Escolteu-la a (minut 60):

dimarts, 1 d’octubre del 2024

1O · Dia Internacional de la Gent Gran


Avui es commemora el Dia Internacional de la Gent Gran.
Tenir coneixement de les necessitats i perspectives dels nostres majors és fonamental per garantir els seus drets i assegurar un envelliment actiu, saludable i digne

#GentGran #Tortosda #TerresdelEbre

L'1 d'octubre es commemora el Dia Internacional de les Persones d'Edat per destacar el canvi demogràfic que pateix la població mundial i la necessitat de crear noves polítiques i programes que beneficiïn els membres de la tercera edat.

Aquesta celebració va ser promoguda per l'Organització de les Nacions Unides (ONU), des de l'any 1991 i té com a objectiu promoure polítiques i programes públics centrats en les persones grans perquè aquestes romanguin molt més temps, actives dins de la societat.

Per aconseguir mantenir activa i productives les persones grans, l'ONU proposa dos camins. El primer està enfocat a tenir cura d'aquestes persones, amb programes de salut, seguretat social, cases de retirs i sobretot en la participació que té el nucli familiar com a eix principal en la salut psicoemocional d'aquests individus.

El segon camí pretén que aquests ciutadans es mantinguin actius, produint un canvi positiu dins de les comunitats, bé sigui com a assessors, com a emprenedors o com a mestres per a les noves generacions, a causa del seu ampli bagatge i experiència pràctica.