dijous, 10 d’octubre del 2024

10O · Dia Mundial de la Salut Mental


Avui en el Dia Mundial de la #SalutMental reivindiquem que calen més recursos per a la prevenció, detecció precoç, acompanyament i lluita contra l’estigma de milers de persones que pateixen aquests problemes 

No hi ha salut sense salut mental!

El propòsit del Dia Mundial de la Salut Mental és visibilitzar el trastorn mental més greu que hi ha a la societat global, per generar un conjunt d'estratègies que serveixin de suport a aquestes persones i els permeti suportar la seva malaltia o curar-se definitivament. L'esforç per diagnosticar i tractar trastorns de salut mental en edats primerenques redueix el cost financer en el futur i evita tota mena de problemes derivats, com ara el suïcidi.

El tema del Dia Mundial de la Salut Mental el 2024 és "La salut mental a la feina". Es posa èmfasi en la relació important entre la salut mental i la feina.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) i els seus col·laboradors assenyalen que els llocs de treball segurs i saludables són fonamentals per protegir la salut mental dels empleats. Tot i això, condicions laborals negatives com l'assetjament, la discriminació o l'estrès poden perjudicar la salut mental, la qualitat de vida i l'exercici laboral.

Atès que el 60% de les persones al món tenen una ocupació, és urgent que s'implementin mesures que previnguin aquests riscos i protegeixin la salut mental. Per aconseguir-ho, cal la col·laboració de governs, ocupadors i organitzacions, tenint en compte l'opinió dels treballadors i persones amb experiència en problemes de salut mental. Invertir en solucions basades en l'evidència ajudarà a millorar el benestar dels empleats i garantirà un futur més saludable per a tothom.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada