dimarts, 1 d’octubre del 2024

1O · Dia Internacional de la Gent Gran


Avui es commemora el Dia Internacional de la Gent Gran.
Tenir coneixement de les necessitats i perspectives dels nostres majors és fonamental per garantir els seus drets i assegurar un envelliment actiu, saludable i digne

#GentGran #Tortosda #TerresdelEbre

L'1 d'octubre es commemora el Dia Internacional de les Persones d'Edat per destacar el canvi demogràfic que pateix la població mundial i la necessitat de crear noves polítiques i programes que beneficiïn els membres de la tercera edat.

Aquesta celebració va ser promoguda per l'Organització de les Nacions Unides (ONU), des de l'any 1991 i té com a objectiu promoure polítiques i programes públics centrats en les persones grans perquè aquestes romanguin molt més temps, actives dins de la societat.

Per aconseguir mantenir activa i productives les persones grans, l'ONU proposa dos camins. El primer està enfocat a tenir cura d'aquestes persones, amb programes de salut, seguretat social, cases de retirs i sobretot en la participació que té el nucli familiar com a eix principal en la salut psicoemocional d'aquests individus.

El segon camí pretén que aquests ciutadans es mantinguin actius, produint un canvi positiu dins de les comunitats, bé sigui com a assessors, com a emprenedors o com a mestres per a les noves generacions, a causa del seu ampli bagatge i experiència pràctica.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada