dissabte, 19 d’octubre del 2024

19O · Dia Internacional de la lluita contra el Càncer de Mama


Avui en el Dia Internacional de la Lluita contra el Càncer de Mama tot el suport i escalf a les lluitadores que dia a dia s'enfronten a esta malaltia i agraim i felicitem als projectes d'investigació per acabar amb ella #Tortosa #TerresdelEbre

El 19 d'octubre se celebra el Dia Internacional de la Lluita contra el Càncer de Mama, per sensibilitzar i conscienciar les dones de tot el món, sobre la importància de fer-se un examen de mames regularment, amb la finalitat de detectar qualsevol signe o anomalia .

Aquesta data ha estat impulsada per organitzacions de pacients de tot el món per promoure el diagnòstic precoç del càncer de mama, així com incrementar l'accés de la població femenina als controls i tractaments oportuns d'aquesta malaltia.

Actualment l'OMS celebra tot un mes de conscienciació sobre el càncer de mama durant el mes d'octubre. El 2024 el tema és "Ningú hauria d'enfrontar-se al càncer de mama en solitari".

El càncer de mama és el més comú al món, amb 2,3 milions de casos nous cada any. Representa un de cada vuit casos de càncer i una quarta part dels càncers en dones, amb una mortalitat alta del 70% en entorns amb recursos limitats. Les barreres en els sistemes de salut i la manca de conscienciació dels pacients dificulten la detecció primerenca, cosa que porta a diagnòstics tardans i mals resultats, especialment en dones joves, contribuint a la mortalitat prematura i l'orfandat materna.

L'OMS va llançar el 2021 la Iniciativa Mundial contra el Càncer de Mama per reduir les taxes de mortalitat en un 2,5% anual fins al 2040, salvant 2,5 milions de vides, centrada en la detecció primerenca, el diagnòstic oportú i el tractament integral . El mes de conscienciació sobre el càncer de mama se celebra a l'octubre per destacar la importància d'aquests aspectes i renovar els compromisos en la lluita contra la malaltia, abordant les disparitats a l'accés a l'atenció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada