dilluns, 26 d’octubre del 2015

El Consell Comarcal del Baix Ebre reclama a Foment l'execució dels trams de l'autovia A-7 entre l'Hospitalet de l'Infant i la Jana

El ple ordinari d'octubre de la Corporació comarcal aprova diverses mesures de caràcter social

ImatgeEl Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat en sessió plenària demanar al Ministeri de Foment la represa de la redacció i execució dels projectes dels trams de l'Autovia A-7 compresos entre l'Hospitalet de l'Infant i el Perelló i entre el Perelló i la Jana. No obstant això, sol·licita de manera immediata l'adopció de mesures provisionals per desviar obligatòriament els vehicles pesants per l'AP-7, des d'Alcanar/Ulldecona fins a l’Hospitalet de l’Infant i que s'apliquin a aquests vehicles les mateixes bonificacions que disposen a la CN-2 a la demarcació de Girona. Així mateix, la Corporació comarcal també demana a Foment, amb caràcter immediat i provisional, la gratuïtat de l'autopista AP-7 per al trànsit intern entre Alcanar/Ulldecona i l'Hospitalet de l'Infant fins l'acabament de les obres de l'autovia A-7, i la no renovació d'aquesta concessió.

El president del Consell Comarcal, Daniel Andreu, ha remarcat que "les Terres de l'Ebre estan maltractades pel que fa a insfraestructures i ara també pel que fa a seguretat viària, per això ha arribat el moment de prendre decisions".

En la mateixa sessió ordinària d'octubre, s'ha sol·licitat un ajut de 66.000 euros al Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat per dur a terme el programa 'Fem ocupació per a Joves 2015'. Aquest programa s’adreça al col·lectiu de persones joves inscrites en el Pla de Garantia Juvenil i té per objectiu promoure la contractació de joves en situació d’atur, demandants d’ocupació entre 18 i 29 anys, amb experiència professional prèvia o demandants de primera ocupació amb un nivell d’estudis de graduat en ESO, Batxillerat o cicles Formatius de Grau Mitjà.

El ple també ha aprovat el model de conveni de col·laboració a signar entre el Consell Comarcal del Baix Ebre i els ajuntaments o EMD de la comarca que ho sol·licitin per al finançament del transport escolar no obligatori i postobligatori del curs escolar 2015/2016.

Així mateix, la Corporació comarcal ha donat suport a la proposta 'Garantia +55' impulsada per la UGT de Catalunya que vol garantir als majors de 55 anys desocupats una prestació econòmica digna i que disposin d'un mecanisme que els permeti quan es jubilin gaudir d'una pensió d'acord amb el que havien cotitzat.

D'altra banda, coincidint amb la commemoració dels 75 anys de la mort del President Lluís Companys a mans dels franquistes, el ple del Consell ha aprovat una moció en què demana al govern de l'Estat l'anul·lació de la sentència del judici sumaríssim al president màrtir, així com la restitució del seu honor. A la vegada, reclama a l'Estat espanyol el retorn de tota la informació sobre Lluís Companys requisada per la Gestapo a París l’any 1940 i que actualment es troba confiscada a l’arxiu d’Àvila. En la mateixa sessió, s'ha aprovat una proposta de suport al president de la Generalitat, Artur Mas, l'exvicepresidenta Joanna Ortega i la consellera Irene Rigau amb motiu de la seva imputació per l'organització del 9N.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada