dijous, 1 d’octubre del 2015

El PSC presenta 40 propostes al projecte d’ordenances del govern de CiU a Tortosa

Enric Roig subratlla que van encaminades principalment a impulsar la creació de llocs de treball i a garantir la justícia social

El grup municipal Socialista a l’Ajuntament de Tortosa ha presentat novament propostes per a les ordenances municipals de l’any 2016, tal i com va fer per a les deL 2013, en què també va presentar al·legacions, i per al 2014.

El portaveu socialista, Enric Roig, ha detallat que les aportacions fetes a les ordenances s’han fet pensant en les necessitats de la ciutat i dels tortosins i tortosines i amb l’objectiu de crear nous llocs de treball; la recuperació del nucli antic de Tortosa; fomentar les energies renovables per sortir de la crisi, garantir la justícia social i apostar per accions de millora de la imatge de la ciutat que “són les que considerem més importants”.

De les 40 propostes aportades, 15 corresponen a impostos, com ara un increment de l’IBI en un 25% per habitatges desocupats de particulars i un 50% per als dels bancs i que no es posin a disposició de xarxes de lloguer social; tres fan referència als preus públics, on es proposa una reducció dels preu dels estands a les fires per afavorir l’afluència d’expositors. En aquest sentit, Roig ha afirmat que “no podem tornar a tenir una edició d’Expoebre tan fluixa com la passada”. Quant a taxes, hi ha 12 propostes, entre les quals destaquen el fraccionament del rebut de les escombraries o una bonificació als titulars de guals afectats per la fira del dilluns i dissabte; cinc són relatives als preus públics que proposen, entre d’altres, descomptes en el transport públic o una hora gratuïta d’aparcament en campanyes de Nadal i rebaixes, i, finalment , quatre fan referència a ordenances i reglaments, amb propostes com la possibilitat d’anul·lar la denúncia de la zona blava passades dues hores amb un tiquet de 8 €.

A més, a banda de les esmentades anteriorment, se’n proposen de noves, com ara una bonificació del 30% de l’ICIO per rehabilitació en façanes o mitgeres a tot el municipi. “Volem una ciutat més justa i solidària on pagui qui més té i es protegeixi a aquells que pateixen la crisi”, ha reblat Roig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada