dimarts, 6 d’octubre del 2015

El govern de CiU amb el suport d’ERC i del PP tomba les propostes socials del PSC al ple

Enric Roig: “No esperin que defallim perquè continuarem treballant per Tortosa i els tortosins i tortosines”

El portaveu socialista Enric Roig va posar ahir en evidència la nova entesa entre el govern de CiU i els grups municipals d’ERC i del PP a l’hora de votar en contra de les propostes de millora de l’espai públic i d’atenció a les persones que els socialistes van portar al ple. Es dóna la circumstància, a més, que tant PP com ERC havien votat favorablement dues de les tres mocions presentades en el mandat anterior, concretament perquè s’apliquessin tarifes especials al transport públic per afavorir els que menys tenen en el context de dificultat actual i per enllestir les obres de millora de les escales d’accés a l’hospital i l’aparcament, que aleshores també va aprovar CiU.Tampoc no va prosperar ahir la proposta socialista perquè s’apliqui la normativa municipal respecte a les mitgeres dels edificis al costat de solars sense edificar. Les tres mocions sí que van rebre el suport dels grups municipals de Movem Tortosa i de la CUP.

Quant a la de les mitgeres, els socialistes reclamaven que els projectes d’obres o d’enderrocs que afectin mitgeres vistes incloguin una partida al pressupost; que les llicències atorgades per l’Ajuntament recullin en les condicions particulars l'obligació de donar el tractament de façana a les mitgeres que quedin a vista, i en els enderrocs i obres d’iniciativa municipal, els plecs de clàusules incloguin una clàusula que determini l’obligació de donar el tractament de façana a les mitgeres que quedin a vista, tal i com s’ha fet en l’enderroc de les cases de la Catedral. El vot contrari del govern de CiU va merèixer la reprovació de Roig: “vostès estan incomplint el POUM”.

Roig ha tornat a reclamar avui que el govern de CiU enllesteixi d’una vegada per totes les obres de les escales que “estan generant moltes dificultats als veïns”, tot lamentant que els socialistes ja “fa tres anys que denunciem el deficient estat de conservació de la nostra ciutat sense que aquesta reivindicació que recull també el malestar de la ciutadania hagi rebut resposta del govern a qui exigim un pla de millora de la via pública”.

En la mateixa línia, els socialistes van donar suport a la moció popular, amb 6.600 signatures, que reclama també la construcció d’unes escales mecàniques per accedir a l’hospital i van subscriure la declaració institucional perquè s’enllesteixi el tram ebrenc de l’A7. Finalment, Roig va informar de les 40 propostes presentades a les ordenances fiscals per al 2016 destinades a impulsar la creació de llocs de treball i garantir la justícia social que malauradament el govern no ha incorporat .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada