dilluns, 2 de novembre del 2015

Xeic! Pos com continuen tenint Tortosa!

Article d'Enric Roig, portaveu del PSC a l'Ajuntament de Tortosa, publicat a Un Cop d'Ull

Tortosa està bruta i mancada de manteniment. Tortosa transmet una imatge negativa, això és un fet, que no és nou. El febrer de 2013 el Partit dels Socialistes de Catalunya a Tortosa vam iniciar la campanya Xeic, pos com tenen Tortosa! una campanya de denúncia sobre el deficient estat de conservació que tenia la nostra ciutat i la imatge tan negativa que transmetia, no només als ciutadans, sinó als visitants, perjudicant el comerç i el turisme en un moment de greu crisi econòmica. 

Nou mesos després vam tancar la campanya amb un gran èxit participatiu que es transcrivia amb més de 300 fotografies de denúncia rebudes i un total de 7.219 visites al web. Tot i això, el govern de CiU va fer cas omís de les cartes que els vam fer arribar amb les fotos denúncia dels tortosins i tortosines que no va respondre. Encara que els va fer reaccionar tímidament amb un increment de la partida de manteniment els pressupostos de 2014 i 2015 que no ha estat suficient.

Conscients d’aquesta delicada situació, els socialistes hem fet reiterades propostes per aconseguir fer front a aquesta situació, com ara la creació d’una comissió amb la participació i implicació de diversos agents per prendre consciència col·lectiva que cal col·laborar plegats per pal·liar aquest estat de degradació que pateix Tortosa.

Cap de les nostres propostes han donat fruit ni han estat recollides per part del govern de CiU. No hi ha cap pla de manteniment, no han volgut fer-lo, i així juguen amb la discrecionalitat i l’amiguisme i, tal com s’ha vist moltes vegades, van a remolc de les nostres propostes com amb la reparació de les escales d’accés a l’Hospital o la rambla Felip Pedrell, però sempre amb pegats i pedaços.

A les acaballes del 2015, l’escàs manteniment de la via pública i la seva neteja és un dels principals problemes, i reals, de Tortosa: estat dels elements de mobiliari urbà, enllumenat, manteniment de calçades i voreres, estat dels parcs i jardins... Cada dia són més els tortosins i tortosines preocupats per l’estat amb què es troba la seva ciutat i que comencen a estar farts d’excuses, però CiU s’ha oblidat del dia a dia i de quines són les prioritats més preocupats per estar a Madrid i a Barcelona que per governar i vetllar per Tortosa. I incompleixen i saben que incompleixen els seus compromisos, ara, amb la complicitat dels Republicans de Tortosa que estan aplicant la dita “donde dije digo, digo Diego”. Són còmplices d’aquells que estan més preocupat pel seu procés que pel dia a dia dels tortosins i tortosines i tot per a amagar les vergonyes de seus embargades i de presumptes fiançaments irregulars del seu partit.

Davant d’aquesta situació, de les continuades queixes de la gent i de la inoperància del govern hem optat per denunciar novament el problema tornant a endegar la campanya Xeic! pos com continuen tenint Tortosa! per tal d’obrir els ulls al govern municipal de CiU.

Per portar-la a terme hem reactivat de nou la presència a Internet i les xarxes socials i volem que els ciutadans ens facin arribar foto denúncies. I ho volem fer, a més, recollint signatures de tots els tortosins i tortosines que creguin que la ciutat està bruta, en paper i a través de la plataforma Change.org, perquè puguem presentar-les a l’equip de govern.

No es fa res per donar una imatge de ciutat moderna i eficient que valgui la pena viure, una ciutat oberta on l’espai públic sigui l’espai de relació agradable entre totes i tots. Si creiem que el turisme és una de les bases per a la regeneració econòmica de la ciutat hem d’aplicar un conjunt de polítiques perquè sigui així i que s’apliqui.Si volem ser patrimoni de la UNESCO, que crec que hem perdut el tren, hem de cuidar els petits detalls i apostar més per temes com aquest.

Creiem que la nostra campanya pot ajudar a conscienciar la ciutadania sobre la cura i manteniment de la nostra ciutat i a fer veure al govern municipal la necessitat de vetllar pel manteniment dels espais públics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada