divendres, 3 de febrer del 2017

El PSC ha presentat mocions per demanar que es millori la il·luminació a dues places del barri del Temple i per a que Tortosa s’adhereixi formalment a la Ruta Europea del Modernisme

Pel que fa a la demanda feta pel PSC per incloure la reivindicació d’Unió de Pagesos com una moció institucional o de presidència, aquesta resta pendent d’una reunió amb l’alcalde

Els veïns de les places dels sindicats i del Temple es van adreçar al grup municipal del PSC per mostrar les seves queixes davant la total manca d’il·luminació d’aquests dos espais que actualment estan totalment a les fosques. Aquesta situació ja va ser denunciada pel nostre grup en una roda de premsa “a les fosques” en la que es va posar de manifest el fet de que, tot i que l’enllumenat públic ha millorat en alguns aspectes, encara hi ha mancances importants a alguns espais com a la plaça del Temple, al costat de Rierol de Caputxins, que donen lloc a sensació d’inseguretat i no dissuadeixen als veïns de gaudir d’aquests espais. Aquesta inseguretat es nota més en el cas de la plaça dels sindicats pel fet de ser un aparcament.

Per aquest motiu s’ha presentar una moció en la que demanem que es procedeixi a la millora i ampliació de l’enllumenat dels espais coneguts com “plaça dels sindicats” i a la plaça del Temple, per a que aquests esdevinguin espais degudament il·luminats i que generin sensació de seguretat i no suposin cap impediment per al seu ús i gaudi per part dels veïns i veïnes.

“Recordem que un espai urbà caracteritzat pel seu manteniment i la seva qualitat, especialment les places, afavoreixen les relacions socials i contribueixen a estimular la identificació amb l’entorn, el barri i la ciutat, i que l’actual estat de manca d’il·luminació d’aquets espais provoca l’efecte contrari, generant una sensació d’inseguretat i de desafecte cap aquests espais”, ha explicat el portaveu socialista Enric Roig.



Moció per adherir-se a la Ruta Europea del Modernisme

D’altra banda el PSC ha presentat una moció per tal de que l’Ajuntament de Tortosa s’adhereixi formalment a l’Art Nouveau European Route − Ruta Europea del Modernisme, en tant en quant es tracta d’una associació de governs municipals i altres institucions i entitats compromesos en la difusió, protecció, gestió i millora del seu patrimoni modernista.

Tortosa és la ciutat ebrenca que aglutina més Modernisme i Noucentisme de més qualitat, sumant un total de 41 edificacions d’aquests estils. Molts d’aquests edificis són desconeguts pel públic i pels visitants i, per tant, haurien de ser objecte d’algun tractament diferenciat per tal de promocionar la seva visita i atraure el turisme a la nostra ciutat.

La demarcació de l’Ebre del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya va encetar la iniciativa de fer uns itineraris a alguns d’aquests edificis per mostrar la rellevància del Modernisme en l’arquitectura i l’urbanisme de la ciutat, apropar el fet arquitectònic als ciutadans i, alhora, cridar l’atenció de les institucions responsables de que Tortosa, inexplicablement, encara no figuri en la Ruta Europea del Modernisme”.

“Per això des del PSC hem volgut presentar aquesta moció atès que creiem que Tortosa ha d’estar present en aquesta xarxa que defensa el patrimoni i que la proposta núm. 404 del programa electoral del PSC contempla participar en xarxes de ciutats amb temàtica sectorial o transversal en matèria turística”, ha exposat Roig.

Aquestes mocions ja es van presentar per debatre’s al ple del mes de gener però, la manca de transparència del govern de Bel i una esmena del Reglament Orgànic Municipal presentada per la CUP va fer que totes les mocions de l’oposició es presentessin fóra de termini, havent de ser debatudes en el proper ple del mes de febrer.



Moció de suport a les demandes d’Unió de Pagesos

Per aquest mateix ple de febrer el Grup Municipal del PSC va presentar un escrit demanant que es pugui recolzar la demanda d’unió de Pagesos com una moció institucional o de presidència en la propera sessió plenària.

Tot i que la moció no ha estat incorporada en l’ordre del dia, la seva inclusió resta pendent d’una reunió entre l’alcalde i Unió de pagesos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada