dijous, 9 de febrer del 2017

Roig: “menteixen i saben que menteixen”

El PSC posa de manifest que el govern de Bel menteix quan diu que va informar al ple d’octubre de 2014 sobre la proposta d’adhesió de Tortosa a la Ruta Europea del Modernisme, en resposta a la moció presentada pels socialistes el passat ple

“Com diu la dita popular, s’agafa abans a un mentider que a un coix, i així els ha passat al Sr. Bel, a la Sra. Queralt i en definitiva a l’equip de govern de CiU i els Republicans de Tortosa. I ho faig amb referència a l’agre ple del passat dilluns on el govern va intentar desacreditar i deslegitimar al nostre grup municipal quan vàrem defensar la inclusió de Tortosa dins la Ruta Europea del Modernisme”. Amb aquestes paraules el portaveu del grup municipal del PSC, Enric Roig, ha iniciat la roda de premsa per puntualitzar i deixar clares algunes afirmacions que el govern municipal va fer en el darrer ple del mes de febrer.

La moció en que es demanava l’adhesió de Tortosa a l’associació Art Noveau European Route - Ruta Europea del Modernisme, va ser rebutjada amb una resposta desmesurada en quant a males formes in en compte d’intentar aconseguir un acord i recolzament unànime a la proposta, el govern va intentar desprestigiar i deslegitimar al nostre grup argumentant que aquest tema ja es va tramitar l’any 2014 mitjançant el decret DE20142000 i que aquest ja va ser informat en el Ple del 6 d’octubre de 2014.

“Això és fals i menteixen perquè nosaltres, el nostre grup, si que intentem fer la nostra tasca d’oposició lo millor possible, si que ens llegim els expedient del plens, i si que revisem la documentació que el govern aporta i, malauradament, si que fem la feina d’investigació que diu que ens toca fer. I ho hem tornat a fer i davant de la seua prepotència i supèrbia” ha exposat Roig. I és que havent llegit de nou l’expedient del ple del 6 d’octubre de 2014 per veure si realment s’havia donat compte, que no informat, perquè dels decrets se’n dona compte, de la suposada sol·licitud d’adhesió mitjançant el decret 2000 de 2014 s’ha vist que ni a l’acta de la sessió ni a l’expedient del ple hi consta aquest tema. L’única descripció del decret és DE20142000 Incoar expedient per a declarar el cementiri de St. Llàtzer com a bé d i res més, tal com es pot veure a l’expedient del ple que s’adjunta a la present nota de premsa.

Per tant:
  • El nostre grup no sabia ni tenia constància de la sol·licitud d’adhesió a la Ruta del modernisme ni ho podia saber
  • És fals que s’hagués informat al Ple del 6 d’octubre de 2014. Es va donar compte d’un decret que ni tan sols correspon a aquesta sol·licitud
  • No es va informar en Comissió Informativa, ni en Junta de Portaveus
“Nosaltres avui entrarem un escrit al registre per tal de que ens donin còpia del decret 20142000 per tal d’aclarir el seu contingut. Perquè seria molt greu que darrera d’un decret que diu que s’incoa expedient per declarar el cementiri de Sant llàtzer be d’interès, suposem local, hi hagués amagat un decret de sol·licitud d’adhesió a la Ruta Modernista Europea” ha manifestat Roig, que ha afegit que “tant si és cert com si no, que s’ha fet la sol·licitud, que voldria creure que és cert, és una autèntica demostració de desgovern i vergonya li hauria de donar a la Sra. Queralt intentar desprestigiar al nostre grup municipal i al seu portaveu, crec que en la seva primera intervenció al ple, d’aquestes maneres”

Un govern que només crea problemes enlloc de solucionar-los

Que el govern de Bel no fa més que crear problemes va quedar patent, una vegada més, al ple d’ahir. Es va posar de manifest que el conveni que permet aparcar al solar propietat del Col·legi d’Arquitectes ubicat a la plaça dels sindicats del Temple, s’ha rescindit, segons va dir l’alcalde amb un decret d’alcaldia de 30 de desembre, que no ha pogut ser contrastat donat que encara no s’ha donat compte en sessió plenària, degut a la manca de capacitat de Bel per arribar a un acord amb l’entitat que ha permès, des de 2002, que Tortosa disposi d’un aparcament gratuït en superfície.

Aquest va sorgir arrel de la moció presentada pel grup municipal del PSC que demanava que es millorés la il·luminació d’aquest espai, actualment a les fosques. “Lluny d’acceptar aquesta realitat i aprovar la moció, el Sr. Lehmannn, en nom del govern ha contestat que ja s’està solucionant el tema amb el nou contracte d’enllumenat, i ha evidenciat la incapacitat de Bel per resoldre els problemes de la ciutat no havent arribat a un acord amb el Col·legi d’Arquitectes després de 15 anys d’entesa, creant-ne un nou problema perquè els veïns del Temple perdran 98 places d’aparcament. No serà que el govern vol afavorir la zona blava i altres aparcaments?” ha explicat el portaveu socialista Enric Roig, que ha dit que dit que “per no reconèixer que el nou contracte de l’enllumenat no ha donat solució als problemes d’enllumenat de la ciutat, el que fan és arremetre contra una institució com és el COAC, i el seu president, des de fa molts anys, en un conveni signat quan era alcalde el Sr. Mariano Curto, el que ha fet és cedir un solar a costa de res, pagant els impostos del mateix solar i una assegurança ja que allí es desenvolupa una activitat pública d’aparcament. Però en el fons és el que fa el govern constantment, culpar als demés: quan no és el partit socialista és l’empresa de les obres del pont, o la de les piscines, o Endesa, o Renfe... sempre culpa dels altres mai seva i buscant la confrontació enlloc del diàleg i el consens”.

La moció recolzant les demandes d’Unió de Pagesos no va ser inclosa a l’ordre del dia

Finalment, a la petició del grup socialista de portar a debat al ple la demanda d’unió de Pagesos com una moció institucional o de presidència, donant recolzament a les reivindicacions de la pagesia, l’alcalde va respondre en junta de portaveus que la marxa reivindicativa ja s’havia fet i que en tot cas es podria portar a debat en un ple a posteriori, tot i que ha manifestat la seva voluntat de modificar-la.

“I el pitjor és que aquesta actitud del govern de Bel se li ha empeltat als Republicans de Tortosa. Quan estava a l’oposició Bel menyspreava constantment al Sr. Monclús però ara, afectat per una espècie de síndrome d’Estocolm, aquest utilitza les mateixes formes i li ha donat suport i la majoria absoluta. I per culpa d’això Tortosa ara està com està: bruta, deixada, empobrida i, si ells continuen governant, Tortosa acabarà morint en mans d’aquesta gent” ha reblat Roig.

Però nosaltres continuarem treballant per Tortosa i davant d’aquesta actitud "A cada insult que rebem, nosaltres una proposta, a cada desqualificació, una idea, i a cada exageració un somriure”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada