dijous, 13 d’abril del 2017

Crec que és “mesquí” el comunicat emès pel govern de Bel en el que, lluny d’aclarir els fets, acusa el govern socialista de la creació de la Gumtsa i de contractar directius d’Efial.

Des del PSC de Tortosa manifestem que el nostre govern no va contractar mai a l’empresa Efial

El govern de Bel ha emès un comunicat en resposta a l’article que publica ahir el diari El País dient que l’empresa Efial es va infiltrar en 20 municipis, entre ells el de Tortosa, per aconseguir contractes milionaris. Al mateix article apareix un fotografia de Ferren Bel dinant a una restaurant de Barcelona amb directius d’Efial.

Davant d’aquesta publicació i del comunicat emès, el nostre grup municipal del PSC a Tortosa es remet una vegada més a la roda de premsa del 7 de juliol de 2016 en que jo mateix vaig remarcar que “el PSC mai va contractar els serveis d’Efial durant el període en què el PSC va estar al capdavant de l’alcaldia, entre 1999 i 2007”.

A la mateixa roda de premsa vaig lamentart lamentava “la desagradable situació que va viure Tortosa amb l’escorcoll de l’Ajuntament per part d’agents de la Guàrdia Civil”.

Pel que fa al comunicat de l’Ajuntament de Tortosa en relació a la notícia publicada pel País, vull deixar clar que:
  1. Si bé la societat Gumtsa es va crear l’any 2001 sota el govern socialista, la primera de les factures amb Efial és de l’any 2008 amb Bel al govern.
  2. El govern del PSC va contractar el 2006 els serveis de l’empresa Oliver i Camps en la que treballava com assessor el Sr. Antoni Martos, molt abans de que creés l’empresa Efial l’any 2007, remuntant-se el primer contracte amb l’Ajuntament de Tortosa a l’any 2008, ja amb el govern de Bel.
  3. Les investigacions pel cas Tèrmyca se centren en els anys 2009 a 2011 quan, d’acord amb l’article d’El País es constata una “elevada facturació” d’Efial a Gumtsa, període en el que ha governat Bel.
Crec que lluny d’acusacions falses, el govern de Tortosa el que ha de fer és donar explicacions de manera immediata de les converses mantingudes a l’abril de 2015 entre Bel i els directius d’Efial, d’acord amb la fotografia que publica El País i que entenem forma part del sumari de l’Operació Tèrmyca, així com del “Capital suís per a Tortosa” que esmenta l’article. A la foto no apareix cap alcalde socialista però si que apareix Bel.

Pel que fa al projecte de les piscines recordar que els socialistes mai hi hem donat suport perquè no estem d’acord amb el mateix. A més recordem que Bel va aprofitar per presentar en campanya electoral de 2015 un projecte de piscines suposadament elaborat pel propi ajuntament, per la GUMTSA, cosa que ja vam denunciar públicament, com una utilització partidista dels recursos públics.

Nosaltres entenem que els Republicans de Tortosa haurien de posicionar-se i donar la seva opinió i explicacions en relació a aquest assumpte ja que han estat donant suport a Bel al llarg de 6 dels 10 últims anys del seu govern obscurantista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada