dimarts, 25 d’abril del 2017

El PSC denuncia la Tortosa que Bel vol amagar

Enric Roig evidencia novament l’immobilisme del govern en tenir el barri del Castell totalment abandonat i amagat dels veïns i veïnes i dels visitants

Sota el títol Xeic, la Tortosa que Bel vol amagar el portaveu del grup municipal del PSC de Tortosa ha comparegut a la costa del Castell, per posar de palès l’estat d’abandonament i degradació d’aquest barri. I ho ha fet just davant del “burladero” que el govern ha instal·lat per amagar la realitat d’un barri que ha estat totalment oblidat pel govern de CiU. “Això és el que fa constantment el Sr. Bel i el seu govern, vendre fum i tapar i amagar allò que no els interessa, com de costum” ha dit Roig.

IMG_0667
Roig ha recordat que el barri del Castell era una de les parts més importants del Pincat. “Un Pincat que s’ha allargat i que el govern dels millors ha demanat 3 pròrrogues, la darrera al 2014, i en 10 anys no ha estat capaç de resoldre un dels punts més importants que incloïa el Pincat, amb un pressupost de 6,5 milions d’Euros i que suposava la creació de 12.000 m2 de sostre residencial, 4.000 m2 de vials i 5 places”.

IMG_0686Així mateix ha volgut explicar la cronologia d’un procés que va començar ara fa 7 anys, l’abril de 2009, quan es va donar llum verda al projecte de reforma integral del barri del Castell les obres del qual, segons Bel, haurien d’estar enllestides el 2011. El novembre de 2010 es van iniciar les obres de la plaça elevada al costat de la plaça de l’Absis, al març de 2011 es va aprovar una modificació puntual i l’abril de 2011 es van iniciar part de les expropiacions, “tenen encarregat i autoritzat el projecte, la modificació puntual aprovada i part de les expropiacions, i a banda del “burladero” no s’ha fet res més” ha manifestat Roig que ha puntualitzat que “si bé està clar que el més complicat serà la inversió en habitatge, aquest tema tampoc està clar. Per això nosaltres sempre hem defensat i portat al programa la creació d’un Pla Local d’Habitatge, que permetés fer una anàlisi de la situació i a partir del diagnòstic definir accions com rehabilitar habitatges amb lloguers baixos, incentivar i subvencionar la rehabilitació, masoveria urbana o crear habitatge social i de protecció, que no es fa des de que el govern socialista ho va impulsar per darrera vegada al carrer Rasquera” ha reblat Roig.

En definitiva el que reclamem és que es dignifiqui aquest barri, una de les peces claus del casc antic, i que està abandonat i pendent d’iniciar unes obres que no farien necessari que el govern hagi d’amagar aquesta espai de la ciutat.

El palau de Justícia una peça clau per al barri

thumbnail_20170425_101849_resized
Roig ha fet referència també a aquest equipament, que llinda directament amb el barri del Castell, que sembla ser que finalment iniciarà la seva construcció aquest any 2017 “després de més d’una dècada de promeses, ja que havia de començar l’any 2016, segons declaracions del conseller Gordó el 2013, però que el 2016 el seu successor, el conseller Mundó va dir que per manca de disponibilitat pressupostària no es podria construir a curt termini. Afortunadament gràcies a la proposta de resolució presentada pel PSC al Parlament el 2016 es va aprovar el projecte de construcció, que finalment s’ha inclòs en el pressupost el 2017 gràcies a l’aprovació d’una esmena del PSC tot i el vot en contra de Junts pel Si! Sempre igual. Allà duien una cosa i aquí en fan una altra”.

El govern ha de donar explicacions en relació als fets relacionats amb l’operació Térmyca publicats a una mitjà de comunicació nacional

Finalment Roig ha volgut fer una puntualització en relació a la publicació a un mitjà nacional d’una notícia en relació a les activitats de l’empresa municipal Gumtsa amb l’empresa Efial durant el govern de Bel dient que, “lluny d’acusacions falses i de tirar pilotes fóra, el que han de fer el Sr. Bel i la Sra. Roigé és donar explicacions sobre si han compromès o no l’Ajuntament de Tortosa en aquesta suposada trama que desviava fons per afavorir a l’empresa Efial que ha fet diverses actuacions a la ciutat. Per això des del PSC reclamem novament que donin explicacions”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada