dimarts, 30 de juliol del 2019

Consideracions sobre el ple de l'Ajuntament de Tortosa del 26 de juliol

El passat divendres 26 de juliol vàrem tenir ple extraordinari a l’Ajuntament de Tortosa, i com a portaveu del PSC, voldria fer una sèrie de consideracions:

En primer lloc, i amb relació l la representació dels grups municipals als òrgans col·legiats (empreses públiques, mancomunitat, etc), el nostre grup ha vist substancialment millorada la seua representació respecte al mandat anterior; tenim més representants i la proporcionalitat de la nostra representació és més equitativa i més representativa que al 2015, respecte als altres grups municipals. Fet que també ha passat en les comissions informatives, el que suposa una millor representació per al nostre grup municipal, tot i tenir el mateix nombre de regidors. I per tant el nostre vot ha estat favorable entenent que podrem així dur a terme una millor oposició, contundent i propositiva, i exercir el legítim control a l'acció de govern

En segon lloc, pel que fa a la modificació pressupostària presentada pel govern, vam votar a favor per responsabilitat, davant dels Republicans de Tortosa que no van voler assumir la seua responsabilitat i no van donar el seu suport a un tema que van gestionar ells, com a socis de govern en els passats mandats i que ara se’n desentenen. Curiós és, que fins fa pocs dies, els Republicans tenien la presidència de la comissió informativa que va donar el vist i plau a tots i cadascun dels actes i activitats, els cost dels quals puja 38.650 € i que són objecte de la modificació per tal de donar llum verda les factures corresponents.

Nosaltres, en el nostre paper d’oposició responsable, van votar a favor, davant de la nova situació que hi ha a l’Ajuntament de Tortosa, amb un govern en minoria del PDcat, amb 7 de 21 regidor@s i de contemplar amb estupefacció com els Republicans se’n rentaven les mans de la seus gestió passada.

I és que entenem que aquesta modificació no comportava res més que la validació d’unes despeses (factures) a les que cal donar sortida perquè ja s’han realitzat i entenem que els proveïdors han de cobrar la feina feta.

Corresponen a despeses d’activitats ja realitzades i que afecten a bona part del teixit cultural de la nostra ciutat, com ara els geganters, els gaiters de l’Aguilot, els castellers, adequació de l’Espai de la Jota al Museu de Tortosa, empreses de sonorització i il·luminació, edició de llibres de Vergés, Mauri, Ollé... coproducció de l’exposició del pintor Carbó, etc... Així mateix la modificació permetrà donar continuïtat a la programació cultural del Teatre Auditori Felip Pedrell d’aquí a final d’any, Projecte Eufònic, Jornada Europea del Patrimoni, Festival de Música Felip Pedrell, o les Jornades del Patrimoni Literari Ebrenc organitzades per la Biblioteca Marcel·lí Domingo, entre d’altres...

Ja ho vam dir en el seu moment el passat 15 de juny, fer oposició no és només un títol, no és només criticar i crispar la vida municipal, és treballar, fiscalitzar i actuar en tot allò que sigui necessari per a que Tortosa avanci. Tortosa, els tortosins i tortosines, i les seues entitats i associacions, ens tindran sempre al seu costat per recolzar tot allò que sigui un veritable projecte de ciutat.

Finalment, en resposta a les declaracions de MOVEM cap al PSC, dir-los als Comuns, Podemos, o es vulguin situar, que ben poca alternativa és la que representen a la ciutat, si l’únic que els hi preocupa són pactes de govern que ells no han estat capaços de liderar o de tirar endavant.

Vull deixar clar que el PSC no va donar el suport a la Sra. Roigé com alcaldessa, i que ella en cap moment ens ha fet cap proposta al nostre grup municipal.

En canvi el Sr. Jordan si que ens va fer propostes al nostre grup municipal, però tal com he manifestat públicament en les darreres setmanes, en política no tot s’hi val. No es pot demanar pactar amb algú des del convenciment que tens la superioritat moral per fer-ho. No es pot demanar renunciar a les sigles del teu partit, als teus valors i principis, i passar al grup de no adscrits, per estar al “nou govern del canvi”. No es pot demanar que algú del nostre grup fes un vot diferenciat. No es pot demanar que jo, com a primer secretari, malmeti el meu partit acceptant la proposta d’integrar-nos en una altra formació política, garantint-nos uns llocs rellevants a les llistes del 2023. No es pot demanar comprensió i entesa amb una mà i amb el veto a l’altra, que els lo que han fet els Republicans.

Davant d’això reiterem que nosaltres continuarem fent una oposició responsable i, amb els nostres valors i conviccions, acompanyarem als que prioritzen a Tortosa en el seu caminar cap al futur de la nostra ciutat. Els i les socialistes hem treballat i treballarem incansablement per la convivència. Perquè som el partit de la convivència, perquè només des del respecte, des de la generositat i des del reconeixement mutu i igualitari, podrem treballar per una societat més justa i més solidària.

Si per ser responsables i donar sortida a una modificació pressupostària com aquesta, hem d’entrar en tots aquests conflictes, quan el grup de MOVEM en aquest mandant passat 2015-2019, ha votat infinitat de vegades al costat de PdCAT (que no ho ha fet el PSC), ens preguntem: aquesta és l’alternativa a la Sra. Roigé?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada