dilluns, 22 de juliol del 2019

La Busca de Tortosa participa a la Festa del Renaixement de Tortosa per vuitè any consecutiu

Per vuitè any consecutiu l’Associació La Busca de Tortosa tornarà a participar amb les seves activitats a la Festa del Renaixement, en tant en quant es tracta d’una associació que vetlla per la promoció cultural, la recerca històrica i la promoció de l’època del Renaixement. Un objectiu que se suma a la voluntat d’indagar en la part més històrica de la Festa per incrementar el seu rigor a través de jocs com l’”Oca” o “Qui s’ha menjat la saboga?”, basat en el Quixot, o de personatges històrics com el notari Gil de Federic o el mag Dalmau “lo tortosí”.

Durant els dies de la Festa, i tal com s’ha fet els darrers anys, es podrà visitar la Casa Gil de Federic, engalanada per a l’ocasió, amb els Ambients del XVI, que recreen la notaria amb la nissaga Gil de Federic amb l’arbre genealògic; l’espai de la música, amb una petita mostra d’instruments de l’època cedits pel mestre Rossend Aymí, i un espai expositiu relacionat amb la ciutat del segle XVI amb l’exposició: Grups socials i espai urbà a la Tortosa del segle XVI fruit del col·loqui del mestre i historiador Pere Audí i Ferrer. També hi haurà actuacions del mag Dalmau “lo Tortosí”, un dels il·lusionistes més importants del segle XVI a Europa i els més menuts podran disfrutar dels jocs de sempre, entre els que es troba el joc de l’oca gegant o Qui s’ha menjat la saboga?, una versió del famós cluedo amb personatges de la Tortosa del segle XVI.

La presidenta de la Busca, Tere Castellà, explica que “la iniciativa de l’associació forma part d’una manera d’entendre la participació que treballa per la ciutat des de tots els àmbits i des de qualsevol organització social, política, cultural. Gràcies a aquestes accions la Busca ha participat a altres recreacions històriques europees com la Festa de Le Puy en Velay, o al Mercat Renaixentista de Thiene, a Itàlia, on ha participat amb el joc de l’oca dos anys seguits.”

La Busca de Tortosa es troba situada al carrer Gil de Federic de Tortosa. Estarà oberta al públic durant tots els dies de la Festa. Durant aquest dies es podran recollir butlletes per a aquelles persones que estiguin interessades en rebre informació o participar en les activitats que organitza la Busca.

El primer secretari del PSC, Enric Roig ha volgut “encoratjar a tots els tortosins i tortosines a participar d’aquesta nova edició de la Festa del Renaixement, a visitar la Casa Gil de Federic i a acollir i seduïr als nostres visitants durant aquests dies amb lo millor que tenim: l’esplendor del la nostra ciutat al segle XVI.”

Publicat el dijous 18 de juliol de 2019 a vinarosnews.net

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada