divendres, 26 de juliol del 2019

L’Assemblea de l’Agrupació Local del PSC de Tortosa aprova propostes de resolució per demanar una adequada cobertura dels mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals dels grans esdeveniments a l’Ebre i per reclamar accions per al control de la plaga de la mosca negra

El primer secretari, Enric Roig, ha fet balanç dels resultats electorals i ha destacat l’increment de vots del PSC en tots els comicis i destaca el seu bon comportament electoral

En la seva reunió ordinària, celebrada ahir dimecres 24 de juliol, l’Assemblea de l’Agrupació Local del PSC de Tortosa va analitzar els resultats electorals de la passada primavera, va substituir a l’Executiva Local i al Consell de Federació al malauradament desaparegut Dionisio García per Lisardo García i Josep Mª Beltrán, i ha aprovat dues propostes de resolució de temes relacionats amb les Terres de l’Ebre.

Proposta per reclamar a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals una adequada cobertura informativa del territori

La primera de les propostes fa referència a la queixa que fa la ciutadania de Tortosa i les Terres de l’Ebre de la poca cobertura que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals fa d’aquelles activitats de promoció del territori, així com aquelles de caràcter lúdic, cultural, esportiu i festiu que a elles es desenvolupen, com ara els recentment celebrats CSIT World Sport Games, la XXIV Festa del Renaixement o la XXVI Mostra de Jazz, que han tingut una cobertura gairebé testimonial.

Segons exposa el primer secretari del PSC, Enric Roig, “aquesta és una situació que la ciutadania reivindica contínuament. La gent de Tortosa i les Terres de l’Ebre es consideren els grans oblidats per part dels mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.“

Fets com aquest contribueixen al despoblament que pateix el territori degut al seu desconeixement, un problema per al que calen mesures. De fet avui mateix al Parlament s’està debatent una moció per aturar la despoblació, l’empobriment i l’envelliment de les comarques rurals.

Per tant, davant d’aquest clam de la ciutadania, la proposta demana a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que es doni una adequada cobertura informativa a Tortosa i a les Terres de l’Ebre en totes aquelles activitats de promoció del territori, així com aquelles de caràcter lúdic, cultural, esportiu i festiu que a elles es desenvolupen, a l’igual que es fa en moltes altres de la resta de Catalunya.

Proposta per reclamar accions per al control de la plaga de la mosca negra

L’altra proposta aprovada per l’Assemblea fa referència al problema que suposa la plaga de la mosca negra que fa tretze anys que pateixen les Terres de l’Ebre. I és que els els retards amb què van començar els tractaments, conseqüència d'entrebancs administratius, ha complicat reduir la població adulta de l’insecte.

Tal i com ha recordat Roig, “des del Partit dels Socialistes de Catalunya, ha dut a terme accions per intentar solucionar aquest tema, bé sigui des de la vicepresidència de Salubritat del COPATE, com des del Grup Municipal del PSC a l’Ajuntament de Tortosa presentant diverses mocions, així com diversos ajuntaments ebrencs, que també han fet accions en aquesta línea, fins a la iniciativa del Grup Parlamentari Socialista instant a la Generalitat a la signatura d’un conveni amb el COPATE per dur a terme els controls i els tractaments necessaris per controlar aquesta plaga.”

La proposta, per tant, demana a la Generalitat que garanteixi el tractament de la mosca negra amb la dotació pressupostària corresponent perquè es puguin realitzar els tractaments, a reunir de forma periòdica la Comissió de Seguiment, a elaborar un estudi sobre la plaga i el seu tractament i la seva prevenció i s’insta a l'Ajuntament de Tortosa a adherir-se a la Plataforma d'Afectats per la Mosca Negra.

Aquestes dues propostes de resolució es presentaran al proper ple de l’Ajuntament de Tortosa en forma de mocions.

Roig destaca els bons resultats del PSC als comicis electorals d’aquesta primavera

A l’informe polític, el primer secretari, Enric Roig, va fer una anàlisi dels resultats de les eleccions generals del 28 d’abril i de les municipals i europees del 26 de maig, destacat el bon comportament electoral obtingut. Roig va destacar haver incrementat vots substancialment a les Generals, a les Europees i a les Municipals i, en aquest cas, satisfet d’haver superat el llindar dels 2.000 vots, havent incrementat el nombre de vots a tots els col·legis electorals. Així mateix, aquests bons resultats situen al Partit Socialista com a primera força política a Espanya i segona a Catalunya.

Roig ha reconegut que “a nivell municipal no han estat els resultats que esperàvem, però hem pujat en nombre de vots, hem mantingut els tres regidors i hem recuperat un representant a l’EMD de Jesús, sent l’únic municipi ebrenc on, estant el PSC a l’oposició, ha augmentat en vots, percentatge i manteniment dels seus regidors, fet que avala la línia de treball de l’Agrupació Local de Tortosa en els darrers anys.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada