dimarts, 2 de juliol del 2019

El primer ple del mandat aprova per unanimitat les mocions presentades pel Grup Mpal. del PSC

El grup dels socialistes se solidaritza amb els afectats per l’incendi de la Ribera d’Ebre i reconeix l’actuació de bombers i cossos i forces de seguretat

El portaveu del grup socialista, Enric Roig, va iniciar la seva intervenció en el plenari del nou mandat 2019 2023 expressant la seva solidaritat amb els afectats de l’incendi de la Ribera d’Ebre i ha destacat la tasca que voluntaris, bombers, agents dels cossos i forces de seguretat, agents rurals i membres de la unitat militar d’emergències han dut a terme per extingir-lo i per controlar la situació. Després d’aquesta intervenció, la resta de portaveus es van apuntar a corre cuita a mostrar el seu reconeixement.

El ple, celebrat ahir dilluns 1 de juliol, va aprovar per unanimitat les dues mocions que va presentar el Grup Municipal del PSC de Tortosa i que feien referència a la constitució immediata del Consell de Ciutat i al manteniment del Polígon Industrial Baix Ebre.

Moció per la constitució immediata del Consell de Ciutat

El portaveu del grup socialista, Enric Roig, va iniciar la seva intervenció recordant que “tal com vam exposar el passat dia 15 de juny, iniciem aquest nou mandat fent una oposició constructiva basada en el nostre Projecte de Ciutat, centrat, d’una banda en el creixement econòmic, la reindustrialització, la creació d’ocupació i la gent jove; i de l’altra la transparència i el bon govern, i estem compromesos amb la ciutadania, i això vol dir complir amb allò que defensem.”

I a aquests compliments feia referència la primera de es mocions aprovades, que reclamava la constitució immediata del Consell de Ciutat, en tant en quant aquest ha estat un més de tants incompliments del govern de PDeCat i els Republicans, que no van constituir el Consell en els dos anteriors mandats.

Roig va agrair el vot favorable als regidors i regidores però va matisar que “no hauríem d’estar contents perquè hem aprovat un fet, la constitució del Consell de Ciutat, que està recollida al Reglament de Participació Ciutadana i que, per tant, no s’hauria de fer en forma de moció, sinó que el govern hauria d’haver d’haver fer donant compliment als mecanismes de participació vigents.” “Ja ho vam advertir quan es va aprovar el Reglament, van començar la casa per la teulada i es va redactar de presa i corrent, sense comptar amb el consens i la participació de la resta de grups i de la ciutadania. Si realment es creu en la participació cal aplicar els mecanismes que la garanteixen i el Consell de Ciutat n’és un dels més importants” va reblar Roig.

Moció per vetllar pel manteniment del Polígon Industrial Baix Ebre

El ple també va aprovar la moció que posava de manifest el deficient estat de manteniment del Polígon Baix Ebre i que instava al govern a aplicar les mesures necessàries amb un pla de xoc que repari de manera urgent i immediata tots aquells elements que estiguin en mal estat al polígon com ara el ferm, els accessos, la senyalització o, el més important, garantir el flux constant d’energia elèctrica per evitar baixades de producció de les empreses..

Roig, en la seva intervenció, va recordar que “la indústria és una gran generadora d’ocupació i per tant de riquesa a la nostra ciutat. D’aquesta manera estem contribuint a un creixement social que aportarà riquesa i desenvolupament a Tortosa i farà que aquesta sigui una ciutat més justa i solidària. Per tant, les polítiques actives d’impuls industrial als Polígons ha de ser una prioritat per a qualsevol govern municipal.”

L’edil socialista en el seu agraïment pels vots favorables va reclamar la màxima celeritat al govern per solucionar aquests problemes i va insistir en què “l'Ajuntament s'ha de comprometre a fer polítiques actives de promoció del desenvolupament empresarial, a mantenir un polígon de qualitat i a oferir els millors serveis a les empreses del seu territori. La generació d'una major activitat econòmica i la millora de l'estat dels polígons té beneficis directes sobre l'ocupació per als tortosins i tortosines, especialment per als joves, que podran trobar oportunitats de feina i no hauran de marxar de Tortosa.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada