dimecres, 1 d’abril del 2020

A Tortosa, també el virus el parem units!

'Des del govern municipal volem donar un missatge d’ànim i d’esperança, per a que passem estos dies de la millor manera possible, fent cas a les recomanacions i quedant-nos a casa'

La crisi del coronavirus ens ha situat en una situació molt delicada, mai viscuda fins ara, que ho ha canviat tot i ha portat al govern a declarar l’estat d’alarma per fer front a aquesta situació, donada la seva gravetat i els seus resultats.

Una crisi global, inesperada i desconeguda de la que ens en sortirem i que ens ha imposat unes condicions de confinament, alarma i emergència mai viscudes fins ara a Tortosa, però que hem d’afrontar tots els tortosins i tortosines.

I ho hem de fer amb paciència, amb serietat, amb rigor i, sobretot, amb molta generositat, lleialtat i responsabilitat, perquè aquest virus l’hem de vèncer entre tots i totes i la millor vacuna som nosaltres.

Ja portem vàries setmanes en estat d’alarma contra el covid-19, i en aquesta esta lluita conjunta i de treball des de la primera línia, el govern de Tortosa, des de la responsabilitat i des de la proximitat i el coneixement de la realitat dels nostres conciutadans, hem pres i estem prenent totes les mesures necessàries per protegir la salut i la seguretat dels tortosins i tortosines per damunt de tot.

Aquestes mesures han requerit l’adaptació de diferents serveis municipals com ara l’atenció al ciutadà, el servei de recollida d’escombreries, o els horaris del Mercat Municipal per mantenir el mínim servei públic imprescindible en aquests dies.

D’altra banda, i per ajudar a la gent més necessitada, hem establert una borsa de voluntaris i un telèfon d’atenció per aquells que més malament ho estan passat i no poden sortir al carrer. I hem creat un equip de guàrdia per atendre les famílies més vulnerables i hem repartit targes moneder per a les famílies que tenien beques menjador.

Pel que fa al sector econòmic i l’activitat comercial, hem pres importants mesures de caire econòmic per preservar l’ocupació, com el retorn de taxes, l’ajornament del pagament d’impostos i taxes municipals o la devolució de preus públics i quotes de serveis esportius o de formació o el retorn de les entrades a espectacles ajornats.

A més, donada l’afectació d’aquesta situació sobre la mobilitat de les persones, ens hem vist obligats a suspendre determinades activitats com la 76a edició de la fira Expoebre, per la incertesa de quan podrem gaudir d’una certa normalitat, donar garanties als expositors i per tal de garantir la seguretat d’expositors i visitants, així com s’han suspès els actes de Setmana Santa o la festa de Sant Jordi.

En aquest sentit, i per tal de fer més portador el confinament a casa i animar-vos en aquests dies difícils, hem volgut apropar la cultura a la ciutadania i promoure i donar suport a tot un seguit d’iniciatives culturals i lúdiques per poder seguir des de casa i que es poden trobar a la nova agenda cultural virtual a la que es pot accedir a la pàgina web agenda.tortosa.cat/agenda-tortosa. A la vegada que ja estem treballant per celebrar un Sant Jordi virtual el proper dijous 23 d’abril.

Hem intensificat la neteja i desinfecció dels espais amb més afluència de persones, al voltant dels centres i serveis sanitaris, de la policia local, de les residències de gent gran i dels supermercats i hem fet campanyes per a la donació de material de protecció per als centres assistencials.

I, sobretot, us demanem que els tortosins i tortosines us quedeu a casa, la millor vacuna som nosaltres. Perquè aquesta situació ens afecta a totes i tots i hem d’estar al costat dels nostres conciutadans i conciutadanes. Som conscients que moltes de les mesures adoptades per les administracions són dràstiques i molt restrictives i que a alguns els costarà adaptar-se, però des de l’Ajuntament, i buscant la màxima col·laboració amb les administracions sanitàries i el Govern, estem actuant en conseqüència per intentar fer que la situació sigui el més portadora i segura possible, entenent que és la única manera de contribuir a la lluita contra la propagació del virus i reduir els riscos sanitaris de la ciutadania.

Des del govern municipal volem donar un missatge d’ànim i d’esperança, per a que passem estos dies de la millor manera possible, fent cas a les recomanacions i quedant-nos a casa. Ens queden dies per endavant i necessitarem molta paciència i generositat. Fem-ho per natros i pels que tant ens estan ajudant.

Per això és just i necessari reconèixer i agrair la feina que estan fent els professionals que tenen cura de tots nosaltres i de que no ens falti res: personal sanitari, policies, bombers, comerciants, dependents, serveis de neteja, transportistes, investigadors, voluntaris i totes i tots els que estan al peu del canó.

I als tortosines i tortosins us volem donar les gràcies també per la vostra comprensió. Nosaltres, des de l’Ajuntament, continuem al vostre costat per al que faci falta, estem preparats i estem treballant i recordeu que a aquest virus el parem units! #LaMillorVacunaEtsTu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada