dimecres, 29 d’abril del 2020

Tortosa reprèn la tramitació administrativa per poder reactivar les obres de construcció de la plaça de la catedral

L'Ajuntament de Tortosa inicia la licitació de la part restant de l'actuació, una vegada l'empresa encarregada dels treballs ha desestimat continuar l'obra

L'Ajuntament de Tortosa treballa per posar en marxa en poques setmanes la licitació de les obres de construcció de la plaça de la catedral. Ho fa, després que l'empresa que estava duent a terme l'actuació, Arnó, haja desestimat seguir duent a terme el projecte. El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Enric Roig, ha explicat aquest dimarts en roda de premsa que la complexitat de l'obra de construcció de la plaça n'ha condicionat l'execució des del principi: "és una obra difícil, a la qual hem anat introduint nous elements a mesura que hem descobert les importants restes arqueològiques d'alt valor patrimonial aparegudes, que també ens han portat a ampliar l'abast de les excavacions. Tot això ha fet que hi haguem afegit canvis substancials per posar en valor aquestes troballes", ha dit. Uns canvis que han suposat haver de modificar i ampliar la museïtzació de l'espai per fer visitables les restes.

A més, els treballs també han topat amb les dificultats sorgides pel tipus de sòl, que ha afegit complexitat a la construcció prevista inicialment i que ha fet necessari incrementar el nombre de micropilotatges. Ara, ha afegit Roig, l'esclat de pandèmia de coronavirus ha suposat un nou entrebanc a l'execució. Un cúmul de motius que han decantat l'empresa a prendre la decisió, ha explicat el regidor.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme ha remarcat, però, que els treballs fets fins ara han permès superar una de les parts més complicades de tota l'actuació: la de l'excavació arqueològica i la fonamentació que ha de suportar la plaça elevada. "Estan fets tots els micropilotatges menys un. La part més complicada ja està feta, ara és moment de sortir de baix terra i cobrir la plaça", ha detallat.

Amb aquest escenari, ara es treballa per tornar a licitar i traure a exposició pública la part restant de l'obra, un termini que habitualment pot quedar resolt en dos mesos. Roig ha apuntat que l'actual situació de l'estat d'alarma té a hores d'ara aturats tots els tràmits que suposen l'exposició pública de projectes. En aquest sentit, ha apuntat que espera que aquest termini es puga escurçar, en funció de les modificacions de la normativa que es puguen introduir per afrontar la situació post-Covid.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada