dimecres, 3 de novembre del 2021

A Tortosa volem un pressupost centrat en les persones

El grup municipal socialista, com a govern municipal, hem estat sempre al costat de la ciutadania en aquesta triple crisi sanitària, econòmica i social, causada per la COVID19, treballant per una ciutat més justa, ecològica, feminista i inclusiva durant tot el temps de pandèmia.

Ho vam fer amb l’aplicació de les més de 175 accions del Pla de Reactivació Econòmica i Social que el govern de Tortosa vam establir en ple confinament per sortir de la crisi. Ara, l’anunci de la propera implantació de la multinacional Kronospan a Tortosa, amb una inversió de més de 200 M€ i la creació de 185 llocs de treball directes i més de 1.500 indirectes, suposa una insuflada d’aire per sortir de la crisi i reafirma que Tortosa està encarrilada cap a la recuperació econòmica i social.

Les modificacions pressupostàries de 2020 i 2021, a més de donar resposta a un ambiciós pla d’inversions, han servit per fer front de manera més immediata a la recuperació de la ciutat en plena pandèmia, amb aspectes com les diverses intervencions en nous espais públics que han generat una dinamització econòmica que va per bon camí. Han estat mesures econòmiques pragmàtiques adaptades a les circumstàncies de la pandèmia i que han donat el seu rendiment, com ara els Bons Tortosa, pel que algunes d’elles es tornaran a repetir. 

Ara cal un nou pressupost per a 2022 que estigui centrat, més que mai, en les persones i el grup municipal del PSC aposta de ple per un nou pressupost que ens permeti aprofitar els recursos de què disposa Tortosa al servei d’aquells que més ho necessiten, al servei dels qui ho estan passant més malament. Un pressupost centrat en el dia a dia de les persones, donant suport a entitats, associacions i al món cultural, tot dintre d’un espai públic inclusiu, participatiu i de gènere que serveixi de base per a la reactivació i dinamització econòmica i l’equilibri territorial. Perquè dinamitzant econòmicament la ciutat, contribuïm a la justícia social.

Aquesta és la línia en la que els socialistes estem treballant des del govern municipal. Un pressupost centrat en les persones amb un increment dels recursos destinats a acció social, per a que ningú es quedi enrere i tothom tingui la seva oportunitat. Perquè, com deia la companya Carme Chacón, el futur es conquesta amb esforç, però també amb justícia social.

Un pressupost amb una aposta clara per polítiques actives en matèria d’habitatge, amb recursos que permetin el desenvolupament del Pla Local d’Habitatge i la col•laboració público-privada per garantir el dret d’accés a un habitatge digne per a tothom i per lluitar contra la pobresa energètica.

Un pressupost que escolti les necessitats dels col•lectius ciutadans i els faci partícips. Que ens permeti desenvolupar polítiques actives en justícia, drets civils i feminisme per implementar els plans de polítiques transversals de gènere i LGTBI, per desenvolupar els consells participatius en els àmbits socials i de gènere i per millorar l’atenció a les dones, tal com s’està fent amb el SIAD que ara arriba també als pobles, i que ens permeti seguir lluitant per la igualtat real i efectiva entre dones i homes i per l'eradicació de la violència de gènere.

Un pressupost que contribueixi a reactivar els sectors econòmics i comercials, amb la recuperació del calendari de fires centrat en la nova ExpoEbre, i amb accions per dinamitzar i incentivar el comerç i l’economia locals, amb bons i campanyes que suposaran un suport al teixit comercial i associatiu i que congela els impostos per disminuir la pressió fiscal.

Un pressupost ecològic i sostenible, que incrementa les bonificacions per la utilització d’energies renovables i pel respecte al medi ambient, potenciant l’ús de la bicicleta, els parcs de salut i les zones verdes i treballant per un model de ciutat respectuosa i eficient en la utilització dels recursos.

Un pressupost que inverteix clarament en la via i espai públics i en el patrimoni històric per projectar una imatge de prosperitat i benestar i donar identitat i caràcter a una ciutat que ha de ser exemple d’un urbanisme integrador, participatiu i de gènere, amb nous espais de relació i dinamització social i econòmica. Per això invertirem els fons Next Generation en un pla integral per crear una ciutat més verda al temps que posa en valor el seu patrimoni i actius turístics.

Un pressupost que treballi per la Cultura aprofitant el seu poder com a recurs estratègic per a crear territoris més oberts i ciutats més inclusives, creatives i sostenibles. La Cultura ocupa i ha d’ocupar un lloc central en la renovació i la innovació urbana, tal i com s’ha vist en l’any de la Capital de la Cultura Catalana, per això cal seguir invertint en cultura com esdeveniment de dinamització social i de promoció econòmica, element transformador, de cohesió social i innovador. I un pressupost que continuï apostant per la recuperació i defensa de la memòria històrica.

Un pressupost que, gràcies a l’acció del govern de Pedro Sánchez que ha suspès les regles fiscals, tindrà més recursos i no farà préstec, amb el que es reduirà el deute i permetrà aprofitar al màxim els recursos per centrar-se en les persones i en el seu dia a dia, perquè quan arribi la recuperació econòmica, ningú s’hagi quedat enrere. 

Acció social, drets civils, habitatge, igualtat, espai públic, promoció econòmica i cultura són aspectes fonamentals per construir una Tortosa que garanteixi l'equitat, la cohesió, la inclusió i la justícia social. Aquesta és l’aposta del grup municipal socialista, treballar per un pressupost per al 2022 que sigui un renaixement per a Tortosa, centrat fonamentalment en millorar la vida dels nostres habitants i del nostre entorn mitjançant fets i accions que són el nostre llegat per a les pròximes generacions. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada