dilluns, 15 de novembre del 2021

Un Pla Local d’Habitatge per a Tortosa

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Tortosa estem treballant, des del Govern, en el pressupost de 2022. Un pressupost que, com ja he dit en diverses ocasions, s’ha de centrar en el dia a dia dels tortosins i tortosines, ara que, gràcies a les modificacions pressupostàries de 2020 i 2021, s’ha pogut fer front de manera més immediata a la recuperació de la ciutat en plena pandèmia, i que s’està generant una dinamització econòmica que va per bon camí, tal com demostra l’anunci de la propera implantació de la multinacional Kronospan a Tortosa, amb una inversió de més de 200 M€ i la creació de 185 llocs de treball directes i més de 1.500 indirectes.

I en aquest dia a dia de les persones, un dels temes que més ens preocupa al grup municipal socialista és el de l’emergència habitacional. Els i les socialistes sempre hem defensat el dret a l’habitatge i estem convençuts que hem de treballar per garantir el dret d’accés de totes les persones a un habitatge digne i, en especial els joves i les persones més vulnerables.

A l’Ajuntament, com a institució més propera a la ciutadania, ens trobem amb aquesta problemàtica en primer pla; per aquest motiu des de la regidoria d’Habitatge volem impulsar mecanismes per garantir aquest dret d’accés a un habitatge digne i l’eina més important n’és el Pla Local d’Habitatge de Tortosa.

Aquest Pla, partint de l’anàlisi i diagnosi de la situació de l’habitatge a Tortosa, la seva estructura urbana i residencial, així com de les condicions de context socioeconòmiques, urbanístiques, d’organització municipal, etc., ens ha de servir per definir les directrius, estratègies, objectius i propostes a desenvolupar amb l’objecte de fomentar l’assoliment del dret dels ciutadans de gaudir d’un habitatge digne en condicions assequibles.

A partir d’aquí treballarem per cercar solucions al problema de l’habitatge, d’una banda, acollint-nos als Fons Next Generation de la Unió Europea i, de l’altra, gràcies a fórmules de col·laboració publicoprivades, amb cooperatives o entitats sense ànim de lucre per incrementar el parc protegit d’habitatge que no pot dependre únicament dels pressupostos públics, ja que és imprescindible que el sector privat comenci a assumir-hi responsabilitats.

Des del nostre grup municipal treballem i seguirem treballant com a agent de proximitat per a la transformació i la justícia social en aspectes com la garantia al dret a l’habitatge digne, defensant conceptes com el lloguer just, la planificació i gestió eficient del sòl públic i l’establiment de mesures per fomentar l’increment del parc d’habitatges, especialment de lloguer assequible, i així treballarem dia a dia per millorar la vida dels tortosins i tortosines.

https://setmanarilebre.cat/un-pla-local-dhabitatge-per-a-tortosa/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada