dijous, 4 de novembre del 2021

‘Si la Generalitat diu que vol fer un hospital nou, Tortosa cedirà els terrenys’

El primer tinent d’alcaldessa i portaveu del PSC a Tortosa, Enric Roig ha deixat clar que l’Ajuntament oferirà terrenys per construir un hospital nou al municipi, si la Generalitat pren esta decisió i fa un pronunciament clar al respecte. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, ha tornat a defensar un nou hospital, tot i que Meritxell Roigé ha reclamat al conseller de Salut que s’execute l’ampliació prevista de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC). Segons Roig, si Salut es decidís per un nou hospital, ell i l’alcaldessa no dubtarien en cedir els terrenys. “I en el moment en què decidisca el govern de la Generalitat fer un hospital nou, vostè creu que l’alcaldessa de Tortosa i jo no buscarem els terrenys? Vostè creu que no hi haurà terrenys a Tortosa? Ningú s’ho creu”, ha remarcat Roig. “I a partir d’aquí, evidentment, a ningú se li escapa que des del govern municipal de Tortosa es posaran tots els mitjans per aconseguir nous terrenys”, ha garantit.

En la mateixza entrevista, Roig ha lamentat la falta de “lleialtat institucional” de Francesc Vallespí, després que el regidor de Movem haja revelat una conversa privada amb Josep Maria Argimon sobre el nou hospital. Segons Vallespí, després de l’encariment del projecte d’ampliació, el conseller de Salut va dir-li que farà un nou hospital a Tortosa si l’alcaldessa li cedeix els terrenys. “El senyor Argimon, amb tots els respectes, penso que va vindre a Tortosa per dir ni sí ni no, ni tot el contrari. No vam aclarir gaire cosa”, ha assenyalat Roig. “Que ha d’haver-hi un hospital nou, sí. Que l’ampliació està clar que no és viable, d’això n’estic convençut”, ha afirmat el portaveu del PSC, qui també ha recordat que fa temps que va advertir que l’ampliació de l’HTVC costaria més de 45 milions d’euros. “És nítid i evident que els socialistes pensem que s’ha de fer un hospital nou”, ha sentenciat Roig, tot posant sobre la taula que el projecte del nou hospital es va impulsar amb governs del PSC a l’Ajuntament i a la Generalitat.

De fet, Roig ha recordat que el pla parcial de la Farinera està aprovat des de fa anys, i que ha pogut reunir-se amb algun dels propietaris que voldrien urbanitzar el sector, paralitzat quan la Generalitat va renunciar a acceptar els terrenys per a l’hospital. El regidor d’Urbanisme ha afegit que hi havia un pla funcional aprovat, i que també s’havia triat els redactors del projecte del nou hospital, que ara també podria fer-se per fases. “És important que el govern de la Generalitat manifeste esta voluntat de poder tindre un nou hospital, i per fases”, ha reiterat Roig, que ha apuntat que d’esta manera Tortosa podria simultàniament tenir l’HTVC i les primeres fases del nou hospital.

Finalment, el portaveu del PSC ha confirmat que han acceptat reunir-se amb Movem per parlar del nou pressupost de l’Ajuntament, però ha lamentat el to desafiant i “podemita” del comunicat que va fer el primer grup de l’oposició apel·lant a les polítiques i el pefil d’esquerres dels socialistes tortosins. Roig ha reivindicat les aportacions del PSC al pressupost municipal i ha assenyalat que el govern continua negociant amb l’oposició. “Ara estem en plenes negociacions i quan acabem de negociar ja procedirem”, ha tancat Roig.

Publicat el dijous 4 de novembre de 2021 a marfanta.com

https://www.marfanta.com/2021/11/04/roig-si-la-generalitat-diu-que-vol-fer-un-hospital-nou-tortosa-cedira-els-terrenys/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada