dijous, 25 de novembre del 2021

L’Executiva i l’Assemblea del PSC de Tortosa es refermen en la necessitat d’incloure la construcció del nou hospital al pressupost de la Generalitat per al 2022

L’Assemblea escull els delgats i delegades per al Congrés Extraordinari del PSC dels proper 18 i 19 de desembre

L’Executiva i l’Assemblea de l’Agrupació Local del PSC de Tortosa reunides ahir, van reafirmar la manca de sensibilitat del govern català envers Tortosa i les Terres de l’Ebre davant la proposta de pressupostos per a 2022.

Els òrgans dels socialistes de Tortosa lamentem que la proposta de pressupost presentada no respon a les necessitats reals del territori i, en especial, de Tortosa pel que fa al problema amb l’hospital, ja que els pressupostos no inclouen cap partida d’inversions destinada al projecte del nou hospital, “el que demostra la manca de voluntat del govern català per resoldre aquesta mancança tan reivindicada per la ciutadania i per diferents col·legis professionals, entitats i institucions” va afirmar el primer secretari Enric Roig.

Creiem que Tortosa no es mereix aquest tracte i que, aquesta manca de sensibilitat per part d’un govern que en les darreres setmanes ja ha demostrat que no té gens clar com abordar la manca d’un nou hospital a Tortosa, es transcriu en la inexistència d’inversions per fer-ho realitat. De fet, les úniques inversions que contempla el pressupost per a sanitat a Tortosa ascendeixen a 938.500 euros destinats a mobiliari, equips informàtics i maquinària de l’Hospital Verge de la Cinta.

Pel que fa a les d’inversions a Terres de l’Ebre, aquestes representen únicament un 2,1% del total d’inversions previstes, “el que ens deixa, una vegada més, a la cua de tota Catalunya. I, tot i que el pressupost per a Terres de l’Ebre és un 2,1% superior al de 2020, queda esvaït davant el 17% d’increment total” ha explicat Roig.

Des del PSC de Tortosa no poden acceptar un pressupost que ens torna a deixar en darrera posició i que no contemplen la construcció del nou hospital, “demanem al Govern de la Generalitat que recapacite i que refaci el pressupost incrementant la inversió a l’Ebre i incloent partides per a un nou hospital perquè no volem ser una regió sanitària de segona i no ens mereixem aquesta discriminació” ha reblat Roig.


Tanmateix, com a portaveu del Grup Municipal, Roig ha refermat que, “si el govern de la Generalitat aposta pel nou hospital, que és el hauria de fer, des de l’Ajuntament de Tortosa es procedirà a facilitar la seva ubicació. Ara per ara lo primer és la decisió de fer un nou hospital i de disposar d’una partida per la redacció del projecte”.

D’altra banda, l’Assemblea de l’Agrupació va escollir els delegats i delegades que els representaran en el proper Congrés Extraordinari del PSC que tindrà lloc a Barcelona els dies 18 i 19 de desembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada