divendres, 27 de gener del 2023

Complim amb la Tortosa que tu vols!

En el darrer article deia que “el PSC és la força tranquil•la que cohesiona i que vol que anem junts. El PSC està on toca, al costat de la gent i al servei de la ciutadania” i això és el que hem fet des del PSC de Tortosa en estos anys que hem estat tant al govern com a l’oposició, complint amb les nostres propostes i amb el nostre Projecte de Ciutat per a Tortosa i els seus pobles i EMD’s.

Un projecte fonamentat en tres aspectes imprescindibles: el desenvolupament econòmic i la industrialització, la creació d’ocupació i l’atenció i el servei a les persones i basat en una Tortosa per treballar, per avançar, per viure, per gaudir i pels seus pobles, que redibuixés la important acció de govern que vàrem fer els socialistes a Tortosa durant 8 anys, encapçalats pel company Joan Sabaté, i que crec fermament que hem complit.

I en els darrers anys no han estat temps fàcils, donades les situacions excepcionals que ens han afectat: el temporal Glòria i la triple crisi sanitària, econòmica i social que ha suposat la COVID19, però hem estat capaços de treballar per superar la crisi gràcies a aspectes com el Pla de Reactivació Econòmica i Social amb més de 175 mesures.

Tortosa per treballar. Hem apostat per la industrialització, la creació d’ocupació i el desenvolupament econòmic amb l’ampliació del Polígon Catalunya Sud i la implantació de noves empreses com Jabil, Florette o Kronospan. A més portem 20 mesos seguits millorant la dada mensual d’atur respecte a l'any anterior i incrementant l’ocupació.

En quant al comerç i la indústria locals hem aplicat mesures com els Bons Tortosa per incentivar i reactivar el comerç local, així com reduccions d’impostos i incentius fiscals als comerços.

Tortosa per avançar. En el nostre programa apostàvem per una nova ciutat basada en el Pla Integral del Centre i els Eixamples Noucentistes, un Pla de les Àgores, i que podrà fer-se realitat gràcies a la recuperació dels terrenys de Renfe, que donaran lloc la creació d'un nou espai residencial, comercial, d'oci i d’aparcament i que connectarà amb el nucli antic per reactivar-lo econòmicament, intervenint en la seva remodelació. 

Hem estat líders en la lluita per la construcció del Nou Hospital de Terres de l’Ebre a Tortosa, i és una realitat que hem aconseguint que l’Ajuntament de Tortosa hagi adquirit els terrenys específicament per destinar-los a la seva ubicació.

Hem treballat per no deixar ningú enrere, doblant la despesa en l’atenció a les persones, amb mesures per lluitar contra la pobresa energètica i incrementant els ajuts a la dependència i l’atenció domiciliària. Des de la regidoria d’Igualtats i Drets Civils hem implementant els plans d’igualtat i LGTBI i mesures com el Pla contra les violències sexuals. I per primera vegada i després de les nostres reivindicacions hem apostat per la recuperació de la Memòria Històrica amb la creació d’una regidoria específica, amb accions com el reconeixement als represaliats tortosins víctimes de l’Holocaust als que recordem cada 27 de gener en l’Espai de Memòria dedicat a ells al museu

Tortosa per viure. Hem respost a la demanda dels tortosins i tortosines d’actuar sobre l’espai públic millorant voreres, enllumenat ecoeficient, paviment, zones infantils, espais de salut, parcs i zones verdes i eliminant barreres arquitectòniques a tots els barris de la ciutat, amb actuacions com la reforma de la plaça d’Espanya i el seu entorn o la remodelació i millora dels carrers Cervantes i Barcelona, entre altres, així com la millora i ampliació d’equipaments esportius.

Un dels altres aspectes que els socialistes vam incorporar al govern ha estat la regidoria d’Habitatge que ha servit per posar en marxa un Pla Local d’Habitatge; per impulsar els ajuts a la rehabilitació i l’Oficina Local d’Habitatge i s’ha iniciat l’adquisició de terrenys per crear habitatge social al nucli antic. Tanmateix hem apostat per una llar d’infants municipal.

Els Fons Next Generation de la Unió Europea han estat clau per poder desenvolupar molts d’estos projectes i actuacions que ens permeten treballar per una ciutat més sostenible i inclusiva que doni compliment als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030.

Tortosa per gaudir. Hem apostat clarament per la Cultura i el Patrimoni, perquè treballar per la Cultura és democratitzar un territori i cal aprofitar el seu poder com a recurs estratègic i motor generador. I així ho ha demostrat l’èxit de Tortosa Capital de la Cultura Catalana, que ha servit com a revulsiu per a situar Tortosa com la veritable capital cultural del sud de Catalunya. 

L’aposta pel Patrimoni ha estat forta per la recuperació del nucli antic en aspectes com el passeig del Castell, la millora del passeig de Ronda, la muralla del Rastre i altres trams, la nova plaça de la Catedral o l’espai Cota 0.

Tortosa pels seus pobles i EMD’s. En aquests anys també hem renovat els convenis amb les EMD’s de Jesús, Campredó i Bítem, per als propers 8 anys amb un increment de la dotació pressupostària i noves competències i serveis.

Ens queden aconseguir infraestructures com el tercer pont, l’acabament de l’A-7, la variant de la C-12, el Corredor del mediterrani o el centre logístic i energètic al Polígon Catalunya Sud, temes en els que continuem treballant-hi, per aconseguir un creixement sostenible de la nostra ciutat i del territori. Quan una ciutat avança i creix és més justa socialment i esta justícia social passa per la igualtat i l’equilibri territorial, treballem també, per tant, esta justícia territorial. Cal anar cap a models de ciutat sostenibles, intel·ligents, inclusius i justos que ens condueixin al model de ciutats del futur, fent de Tortosa una veritable Smart City. 

Està clar que els i les socialistes complim i en l’etapa al govern hem demostrat el nostre treball per Tortosa i pels tortosins i tortosines, la nostra capacitat de governar i el ser creïbles com a veritable opció de govern de cara a les eleccions municipals de 2023 en les que assolirem l’alcaldia i encapçalarem el futur govern de Tortosa.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada