dilluns, 5 de juny del 2023

5 de juny · Dia Mundial del medi Ambient

Avui en el #DiaMundialdelMediAmbient recordem que cal treballar per un món més sostenible apostant per la transició ecològica com a motor econòmic per millorar la nostra relació amb la natura i comprendre el seu valor.


En el marc de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient s'han de centrar els esforços a motivar les persones i les comunitats, perquè es converteixin en agents actius del desenvolupament sostenible i de protecció del medi ambient.

El 2023 la campanya del Dia Mundial del Medi ambient porta com a lema: "Sense contaminació per plàstics".

400 milions de tones de plàstic. És la xifra de plàstics que es produeixen a nivell mundial cada any. I més de la meitat són plàstics d'un sol ús. Menys del 10% es recicla. De tota aquesta quantitat de plàstic entre 19 i 23 milions de tones acaben a rius, llacs i mars. Els microplàstics envaeixen l'aigua i l'aire i això incideix negativament en la salut de les persones i del planeta.

Aquestes dades són insostenibles i per això el 2023, el tema del Dia Mundial del Medi Ambient se centra en el problema del plàstic. L'ONU considera que hi ha avenços científics i solucions que podrien resoldre aquesta crisi, i que només cal voluntat política i que tots els agents socials s'impliquin en el canvi.

#Tortosa #TerresdelEbre #SomEcologisme


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada