dissabte, 21 de setembre del 2024

21S · Dia Internacional de la Pau

 

Avui #DiaMundialdelaPau, els nostres pensaments estan amb les víctimes de les guerres

Cal treballar per aconseguir que tothom pugui viure en una societat lliure de violència i conflictes armats, sembrant els valors de la #Pau a totes les generacions

El 21 de setembre se celebra el Dia Internacional de la Pau, una data per enfortir els ideals de pau i en què es demana cada any un respecte de 24 hores de no violència i l'alto el foc.

Aquest any 2024 marca el 25è aniversari de laprovació per lAssemblea General de l'ONU de la Declaració i Programa dAcció sobre una Cultura de Pau.

En aquesta declaració, l'ONU reconeixia que "la pau no només és l'absència de conflictes, sinó que també requereix un procés positiu, dinàmic i participatiu en què es promogui el diàleg i es resolguin els conflictes amb esperit d'enteniment i de cooperació mutu" .

Davant les creixents tensions i conflictes actuals, és més important que mai recordar els principis establerts el 1999 per a una cultura de pau. Aquests inclouen el respecte a la vida, els drets humans i les llibertats; la promoció de la no-violència mitjançant l'educació, el diàleg i la cooperació; i la resolució pacífica dels conflictes. També destaquen valors com la justícia, la tolerància, la democràcia i la solidaritat a nivell social i global.

A més, l'Assemblea General ha subratllat la rellevància del diàleg i la negociació com a alternatives a l'enfrontament i ha promogut la cooperació en lloc del conflicte.

La UNESCO, basada en la idea que "les guerres neixen a la ment dels homes, és a la ment dels homes on s'han d'erigir els baluards de la pau", destaca aquest concepte com a part del tema del Dia Internacional de la Pau d'aquest any 2024. L'educació, tant formal com informal, és clau per sembrar els valors de la pau a totes les generacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada