dimecres, 18 de setembre del 2024

Alba Pujals Quintet obre el 2n Cicle de Concerts de Joventuts Musicals


Comença el segon cicle de concerts organitzats per Joventuts Musicals de Tortosa el proper dissabte dia 28 de setembre, a les 20:00 h, als jadins del Príncep de Tortosa, amb Alba Pujals Quintet, formació de jazz, amb la qual se celebrarà el Dia Mundial del Turisme.

Apologia és el primer treball discogràfic de la trombonista Alba Pujals com a líder, llançat per la discogràfica The Changes (2023). Una carta de presentació amb composicions originals i arranjaments interpretats i enregistrats per dues formacions de Barcelona i Nova York. Apologia, la composició que dona nom al disc, es caracteritza per la seva energia i vinculació entre l’actualitat i la tradició. Una peça en què preval la música instrumental i en què Pujals fa una apologia a allò que l’ha format i fet créixer com a músic.

Alba Pujals és trombonista i compositora. Va iniciar-se en el món de la música de la mà de la seva mare a l’Escola Municipal de Música de Rubí, va cursar el Bachelor de Jazz al Conservatorium Van Amsterdam, el clàssic a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i el Màster de Jazz a la Juilliard School de Nova York sota la direcció de Wynton Marsalis. Recentment tornada a Catalunya, ara lidera el seu projecte personal Apologia i el projecte Two Slides, un quintet amb dos trombons. Pujals ha actuat a nombroses sales reconegudes d’arreu del món i ha compartit escenari amb músics de gran trajectòria com Wynton Marsalis, Joshua Redman, Dick Oatts, Perico Sambeat o Carles Benavent. La trombonista forma part de l’escena jazzística i de música moderna de Barcelona participant en projectes com The Bop Collective, BAO (Barcelona Art Orchestra) i  The Penguins-Reggae per Xics. Ha col·laborat en bandes d’arreu d’Europa i Amèrica com The Gramophone Allstars, New Cool Collective i C. Tangana.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada