dijous, 26 de maig del 2016

Enric Roig: “Un altre any perdut: el govern del NO, NO i NO”

CiU i els Republicans de Tortosa formen un govern poc ambiciós, que ha estat un pur repartiment de cadires per un govern que NO treballa, NO escolta i NO compleix

Ara farà un any de les eleccions municipals, i per tant un any de govern de CiU, suposadament en minoria per amb el suport dels Republicans de Tortosa. I a més fa una setmana que els Republicans han entrat ja a formar part del govern, donant per tant la majoria a les dretes. Per això el grup municipal socialista ha presentat la valoració d’aquest mandat de Convergència i Unió i dels Republicans de Tortosa, en el que podríem definir com el govern de del NO, NO i NO: perquè NO treballa, NO escolta i NO compleix. Com a Catalunya, estem davant d’un govern continuista, resignat i desobedient” ha manifestat el portaveu Enric Roig.

Analitzant la gestió del govern municipal en aquest any el mandat es caracteritza per la seva manca polítiques de creixement econòmic i de creació d’ocupació, “l’absolut fracàs d’Expoebre, la manca de suport al comerç local, un viver d’empreses buit i la falta d’oportunitats laborals denoten la inexistència de polítiques de promoció i ocupació” ha dit Roig; un govern que es caracteritza per la manca de sensibilitat per les persones, “incapaç d’arreglar els accessos a l’hospital, que no vol millorar la plaça Alfons XII, que no ha licitat encara el contracte del Servei d’Atenció Domiciliària i que no escolta a les persones”; el govern del deficient estat de la ciutat, “Tortosa continua estant bruta i trista, amb un contracte d’enllumenat deficient i el govern continua posant retalls sense cap mena de planificació” ha matisat el regidor; un govern immobilista pel que fa a obres i projectes per a la ciutat, segons Roig “aquest serà el 8è estiu sense piscines, unes piscines que no sabem quan començaran i que no tindran piscina descoberta d’estiu, per no parlar del velòdrom que ha caigut del PAM o de la inexistència d’una zona d’oci per als joves”; i finalment el govern de la manca de transparència i de respecte a l’oposició, en aquest sentit Roig ha dit que “molt presumir de premis de transparència però no se’ns faciliten les dades que demanem sobre temes com Expoebre, viver d’empreses o deute amb la Generalitat, el que demostra la manca de transparència i de respecte”.

La forma de fer política de CiU, la seva manca de projecte, la seva deficient gestió de l’ajuntament, la seva penosa gestió de la ciutat i dels compromisos bàsics amb els ciutadans ens transmet un model que ha entrat en una espiral negativa, que indica que el seu model de ciutat està esgotat. Ens trobem davant d’un govern que no ha pensat en les persones. Que no les ha escoltat.

“Per això, des del passat mes de juny el Partit Socialista de Tortosa hem estat treballant, treballant molt i fent propostes per facilitar la vida dels tortosins i les tortosines. Ni més ni menys que 31 mocions; hem posat a disposició el nostre Pla de Comerç i hem demanat la creació i impuls de la Taula d’Expoebre i de la Taula de Comerç, entre d’altres. En canvi el govern només aprova propostes generals, que no els comprometen o en favor de la independència o en contra del govern del PP” ha explicat Roig. “Natros hem apostat per temes socials defensant un habitatge digne per tothom o un transport públic amb descomptes i accessible per tothom; temes de creixement i promoció de la ciutat; Temes de manteniment de l’estat de la ciutat com fer complir la normativa a les mitgeres de les cases del nucli antic o potenciar el reciclatge bonificant la taxa d’escombreries”.

Aquest any de mandat es pot resumir com el d’un govern continuista basat en un PAM que és FUM, resignat perquè és un govern cansat, que s’ha oblidat de les persones i de la ciutat i desobedient, perquè van a la seva, sense escoltar les propostes dels ciutadans.

“Un govern que ara s’ha convertit en un pacte de govern que natros hem definit com Junts X No, perquè els Republicans de Tortosa han sucumbit a les polítiques de dretes de CiU gràcies a un pacte poc ambiciós, que ha estat un pur repartiment de cadires per un govern que NO treballa, NO escolta i NO compleix” ha resumit l’edil socialista..

“Però com va dir el president Zapatero "Respondrem a cada insult amb una proposta, a cada desqualificació amb una idea". Farem propostes, propostes i més propostes. I continuarem treballant, treballant i treballant. I continuarem fent arribar la veus dels tortosins i tortosines al consistori” ha reblat Roig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada