dilluns, 17 d’octubre del 2016

Convergència, ERC, Movem i PSC recorden Lluís Companys a Tortosa

Dissabte es van commemorar els 76 anys de l’afusellament del President Lluís Companys. Condemnat pel règim franquista i ferm defensor del poble català, Companys fou l’únic president escollit democràticament i afusellat per un règim feixista al Castell de Montjuïc, el 15 d’octubre del 1940. 

Per tal de retre-li un sentit homenatge, els principals representants de CiU, ERC, Movem Tortosa i PSC es van desplaçar fins al monòlit del Parc del President Lluís Companys del barri de Ferreries per tal de fer-li una ofrena floral. Cal recordar que l’any passat es va aprovar una moció per tal de nomenar un espai a la ciutat dedicat a la seva memòria, així com la col·locació d’aquest monòlit commemoratiu. 

L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va agrair l’aprovació de la moció de la sessió plenària i va dir que “aquest és un acte senzill i de caràcter simbòlic que pretén homenatjar els 76 anys de l’afusellament del President Companys que va ser assassinat per defensar el seu poble”. Bel va ressaltar que “l’Estat al qual avui per avui pertanyem intenta condemnar mitjançant la inhabilitació pel simple fet de posar les urnes” i va reblar que “quan s’utilitza el poder per sotmetre un poble, a aquest se l’enforteix” i que “a l’igual que Companys, ens hem de sacrificar per mantenir-nos fidels al poble, al país i a la gent”. 

En acabar l’ofrena floral i els parlaments es va interpretar El Cant dels Ocells al davant de totes les autoritats i assistents. Foto: Irene López 

Publicat a marfanta.com el dilluns 17 d'octubre de 2016


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada