dimarts, 4 d’octubre del 2016

L'Ajuntament de Tortosa aprova les ordenances fiscals en un ple marcat per les protestes de l'oposició

L'Ajuntament de Tortosa va aprovar, aquest dilluns, en sessió plenària les Ordenances Fiscals corresponents a l'exercici 2017. Ho va fer amb els dotze vots favorables de CiU i ERC, l'abstenció del PP i el vot en contra dels set regidors de Movem i PSC.

Els tributs de l'any vinent inclouen una nova rebaixa d'un 1% de la taxa d'escombraries -que acumula una reducció del -12% en els últims quatre anys, la congelació de la resta de tributs i el manteniment i millora de les bonificacions socials. Els tributs de l'any vinent han estat aprovats.

Però aquest ple va estar marcat per les protestes de Movem i el PSC contra el nou Reglament orgànic (ROM) que entrarà en vigència a partir del pròxim mes de novembre. Per mostrar el seu rebuig, cap dels dos partits va presentar mocions i no van debatre els punts de l'ordre del dia. Es van limitar només a contestar sí o no durant les votacions. En acabar la sessió, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, els va acusar de "falta d'arguments" per no voler debatre sobre les ordenances fiscals i la distribució del superàvit de l'exercici del 2015.

Tal com van anunciar dilluns al matí, els representants de l'oposició van defensar la seua protesta perquè el nou reglament actua com una "mordassa" i retalla la llibertat d'expressió dels grups municipals, ja que a partir del pròxim mes, només podran presentar-ne una. Per aquest motiu, en acabar el ple van mostrar una pancarta que reclamava uns plens democràtics.

Una actitud que l'alcalde, Ferran Bel, va criticar durament i va acusar l'oposició de "pobresa intel·lectual i falta d'arguments". Una postura que van compartir la resta de membres del govern municipal.

En el mateix Ple es va aprovar la distribució del superàvit assolit l'any 2015, destinant 972.000 euros a amortitzar deute municipal, que sumat a les amortitzacions ja realitzades durant el present exercici ha permès a assolir una amortització neta rècord de 6 milions d'euros, la qual cosa permet situar la ràtio d'endeutament en un 68% dels ingressos corrents.

Durant la sessió plenària es va aprovar per unanimitat posar el nom de l'escultor AngelAcosta a la nova plaça que dóna accés al barri de Sant Llàtzer, a la confluència del carrer Barcelona i l'avinguda Canigó. També van aprovar una moció del grup del PP demanant que s'apliquin mesures antilliscants en voreres i senyaltació horitzontal a Tortosa; així com van donar el vistiplau a la moció de CiU i ERC que demana al govern de l'Estat l'execució d'un pla pilot de transferència controlada de sediments des de l'embassament de Riba-roja fins a la desembocadura de l'Ebre, amb l'objectiu de lluitar contra la regressió i la subsidència del Delta.

Publicat a ebredigital.cat el dimarts 4 d'octubre de 2016


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada