dimarts, 4 d’octubre del 2016

Movem Tortosa i el PSC no presenten cap moció al ple com a acte de protesta

S'oposen al Reglament Orgànic Municipal, elaborat per CiU i ERC que preveu, entre d´altres, limitar a una el nombre de mocions que cada grup municipal pot presentar a debat en un ple

Els grups municipals de Movem Tortosa i el PSC han decidit no presentar cap moció al ple ordinari del mes d’octubre, celebrat ahir a l’Ajuntament de Tortosa, com a acte de protesta pel nou Reglament Orgànic Municipal, elaborat per CiU i ERC.

Aquest reglament preveu, entre d’altres, limitar a una el nombre de mocions que cada grup municipal pot presentar a debat en un ple. Tant Jordi Jordan (Movem) com Enric Roig (PSC) han afirmat que utilitzaran tots els mecanismes legals que encara tenen a l’abast, com ara l’apartat de precs i preguntes dels plens ordinaris, per poder realitzar la seua tasca d’oposició, però també més compareixences davant els mitjans de comunicació per donar a conèixer les seves propostes.

D’aquesta forma, el ple celebrat ahir va ser excepcionalment curt, amb una durada d’uns 38 minuts i PSC i Movem van presentar pancartes apel·lant a la llibertat d’expressió. Al final del ple, l’alcalde Ferran Bel lamentaria el comportament infantil i afirmaria «que això amaga una falta d’idees i de treball».

Entre d’altres, es va aprovar de forma unànime anomenar la nova plaça ubicada entre l’avinguda de Barcelona, la Rambla Canigó i el carrer del Montseny com a plaça d’Àngel Acosta, en record al reconegut escultor que va viure molts anys al barri de Sant Llàtzer.

El ple tambe va aprovar les Ordenances Fiscals per a l’any 2017 amb 7 vots en contra (Movem i PSC) i una abstenció (PP), on destaca la rebaixa d’un 1% de la taxa d’escombraries, i la resta d’impostos, taxes i preus públics es congelen.

Així mateix, la sessió plenària va donar llum verda a l’acord d’aprovació de la distribució del superàvit de l’exercici 2015. L’Ajuntament de Tortosa ha aconseguit un superàvit que contribuirà a fer una amortització del deute de rècord, que en concret es veurà reduït en sis milions d’euros.

Per unanimitat es va aprovar, com a proposta de CiU i ERC, executar un pla pilot de transferència controlada de sediments des de l’embassament de Riba-roja d’Ebre fins a la desembocadura del Delta.

La segona i última proposta dels grups municipals va ser la del PP, per millorar les voreres i el paviment de la ciutat. El seu portaveu Xavi Dalmau va detallar que molts dies de pluja i sobretot la gent gran té perill de relliscar en alguns carrers de la ciutat. Això es podria solucionar amb la instal·lació d’unes rajoles antilliscants. Tots els regidors van aprovar-ho.

Publicat a Diari de Tarragona el dilluns 3 d'octubre de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada