dimarts, 13 de juny del 2017

El govern de Junts X NO rebutja modificar la tarifa del transport públic per a que la Gent Gran pugui recarregar els bitllets a preu reduït

Roig: “el govern veu el món de color rosa. Expoebre esta en un carreró sense sortida i natros estem disposats a arromangar-nos i treballar amb el govern per rellançar-la

El ple de juny va posar de manifest, una vegada més, que el govern no vol acceptar les propostes positives que presenta l’oposició. Es va rebutjar la moció del PSC en la que es demanava modificar les tarifes del transport públic de manera que la targeta anual de la gent gran no tingui l’actual límit de viatges. El portaveu socialista, Enric Roig, ha matisat que “han estat els propis usuaris qui ens han advertit d’aquest fet i nosaltres hem volgut portar-lo a modificació al plenari.” “De totes maneres, com ens consta que el problema s’ha fet públic i que alguns d’aquests usuaris també s’han adreçat al govern, aquest acabarà, com ha fet tantes altres vegades, posant solució a aquest tema.”

Roig també ha qualificat de fluixos els arguments del govern per no acceptar la proposta dient que només en coneixen tres casos, i que aquests temes es poden parlar en comissió i no cal portar-los al Ple. “Quan vostès estaven a l’oposició feien el que consideraven que havien de fer i nosaltres també fem el que creiem que hem de fer. I espero que ben aviat tornin a estar a l’oposició” ha reblat Roig.

Tampoc s’aprova la moció per impulsar Expoebre i Fira Tortosa

El portaveu socialista ha titllat de mesquines les paraules del regidor Emili Lehmann en dir que la davallada d’Expoebre es produeix quan aquesta es trasllada al pavelló firal: “estem convençuts de que el trasllat de la fira va ser un encert fruit d’un gran projecte consensuat de ciutat, impulsat per l’alcalde Vicent Beguer quan es va començar a desenvolupar el Pla parcial de l’Hort de Figueres, continuat quan era alcalde Marià Curto i finalitzat amb el govern de Joan Sabaté. Un bon model de ciutat que vostès no han estat capaços de continuar amb altres obres projectades com el tercer pont”

Una vegada més no s’aprova cap de les propostes de l’oposició

Tampoc es van aprovar cap de les mocions presentades per la resta de forces polítiques de l’oposició tot i que la majoria eren propostes positives. Únicament es van aprovar les presentades per CiU i ERC. Tot i això, Roig ha valorat positivament que s’acceptés incloure una esmena a la moció sobre la creació dels jutjats provincials per resoldre els procediments sobres les clàusules sòl de les hipoteques: “vam demanar que l’acord s’adrecés també al Departament de Justícia, en tant en quant la Generalitat també és part implicada en aquests decisions ja que les competències són compartides.” “Per tant, l’acceptació de l’esmena per part de CiU i ERC reconeix implícitament que el govern de la Generalitat ha estat en part responsable d’aquesta decisió que ara es vol aturar.”

Aquest doble raser a l’hora de presentar les mocions, de manera sesgada i faltant a la veritat també es va posar de palès quan el regidor socialista Manel de la Vega, en relació a la moció per al desmantellament de les instal·lacions del projecte Castor, va argumentar que “el març de 2016 el grup parlamentari socialista va entrar una proposta al Congrés dels Diputats reclamant un calendari per al desmantellament del magatzem de gas i un quantificació dels danys.” Així mateix De la Vega va recordar que “el que reclamen a aquesta moció ja s’ha votat i ha estat aprovat al Congrés dels Diputats i els grups de CiU i ERC no han fet cap aportació al document.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada