dimarts, 27 de juny del 2017

Roig: “el govern de la Generalitat ha de redactar el projecte constructiu del nou hospital de les Terres de l’Ebre”

Manel de la Vega: “Què li ha passat a l’alcalde de Tortosa, que fins al 2011 defensava el nou hospital, i ara no defensa ni aquest equipament ni la ciutat de Tortosa?”

El Grup Municipal del PSC ha comparegut en roda de premsa per reclamar al govern de la Generalitat que redacti el projecte del Nou Hospital davant dels terrenys on s’ha de construir el Nou Hospital de les Terres de l’Ebre.”Uns terrenys plens d’herbes, que estan en venda i que demostren, una vegada més, que les Terres de l’Ebre han passat a la cua de les prioritats del govern de la Generalitat. Ens han passat per davant l’hospital de Girona i el de Tarragona” amb aquests paraules el regidor socialista Manel de la Vega ha volgut expressar la situació de desídia que pateix el nostre territori pel que fa al nou hospital.

“Però aquesta situació no és nova. El veritable problema a Tortosa és que hi ha hagut un canvi en el parer de qui ens governa des del moment en què Bel marxa a Madrid i Roigé a Barcelona. Perquè ara no poden defensar la nostra ciutat.” Amb aquestes paraules De la Vega ha volgut deixar clar que Tortosa té un greu problema i per això “necessitem un nou alcalde com Enric Roig que defensi la ciutat, que treballi pel nou hospital i que no sucumbeixi a les administracions superiors. Ha arribat el moment de que els ciutadans de Tortosa apostin per un canvi per a la nostra ciutat i el PSC estem disposats a deixar-nos la pell per Tortosa i per defensar-la on faci falta.”

Per la seva banda, el portaveu socialista, Enric Roig, ha fet una exposició del problema amb la construcció del Nou Hospital, des del seu anunci per part de la consellera Marina Geli el 2006, fins a les darreres declaracions del director dels Serveis Territorials de Salut que afirma que ni Tortosa ni el territori necessiten un nou Hospital. Roig es pregunta “Què diria la consellera Geli ara d’aquesta discriminació negativa? Aquella que tant va fer per les Terres de l’Ebre i que ara està al costat de Junts X Sí? Jo demano a aquest govern que aprenguin de la discriminació positiva que en aquell moment la consellera va fer.”

Roig ha exposat que la necessitat del nou hospital sorgeix del consens polític basat en l’esgotament de la possibilitat d’ampliació de l’actual Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, en els problemes d’aparcament i accessos i en la dificultat de dotar de nous serveis aquest equipament, “Per aquest motiu es va apostar per construir un nou hospital. Un nou equipament que creiem que és absolutament necessari. Però ara diuen que construir un nou hospital no és del segle XXI. Però si que és del segle XXI ampliar o construir nous hospitals com el d’Olot, el nou Trueta a Girona o el nou Joan XXIII a Tarragona?” ha exposat Roig que ha insistit en que la realitat és que el Verge de la Cinta està col·lapsat i que s’aguanta per la gran professionalitat i responsabilitat dels treballadors, però ja no és l’hospital de referència que era per manca de serveis. “En canvi el Departament de Salut inverteix 30 milions d’euros en mobilitat i aparcament i solucionar el problema d’altres departaments, en comptes d’invertir en els equipaments sanitaris que realment fan falta i de fer el projecte per al Nou Hospital.” Ha reblat Roig.

El PSC no ha deixat mai de treballar per que el nou hospital sigui una realitat i per això al febrer es va presentar una esmena als pressupostos de la Generalitat de 2017, que va ser aprovada amb el vot en contra de Junts X Sí, i en la que diu que el govern ha de garantir la redacció del projecte constructiu del Nou Hospital de les Terres de l’Ebre. “Per això hem presentat una moció al ple de juliol en la que instem al govern a que compleixi amb l’acord i redacti ja el projecte que ha de sevir per construir el nou hospital” ha explicat Roig “el govern ha de fer allò que s’ha acordat al Parlament de Catalunya i per tant, d’una vegada per totes, construir el Nou Hospital de les Terres de l’Ebre a Tortosa.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada