dimarts, 20 de juny del 2017

“Hem superat àmpliament els objectius marcats en l’impuls de polítiques socials, promoció econòmica i turisme"

Imatge
El president del Consell Comarcal, Daniel Andreu, fa balanç dels dos anys de mandat i anuncia la renúncia al càrrec a favor d'Enric Roig

El vicepresident del Consell Comarcal del Baix Ebre, Enric Roig, ocuparà a partir del 7 de juliol la presidència de la institució d'acord amb el pacte de govern signat entre ERC i PSC. L'actual president Daniel Andreu renunciarà al càrrec el 3 de juliol per facilitar l'alternança. 

El dos grups polítics al govern del Consell Comarcal han aprofitat aquest anunci per fer balanç dels dos primers anys de mandat. "En aquests dos anys hem superat àmpliament els objectius que ens havíem marcat en l’impuls de polítiques socials i d'ocupació, promoció econòmica, turisme sostenible i gestió ambiental a la comarca", ha manifestat l'actual president Daniel Andreu.

Andreu ha aportat dades sobre el compliment d'aquests objectius remarcant que les 28.877 actuacions dels serveis socials fetes el 2016 es van incrementar en un 43,7% en relació a l'any anterior, atenent 6.090 persones un 34,3 % més que el 2015. També ha destacat els 386.000 euros destinats enguany a les accions de Baix Ebre Avant, un 46,7% més que al 2016, en què es van invertir 263.000€.

Pel que fa a l'àrea d'Atenció a les Persones, el president comarcal també ha destacat la incorporació d'un nou bus de 28 places destinat al transport adaptat, l'augment en un 50% de l'aportació al programa de Tiquet Fresc o l'aprovació del primer Pla d'igualtat de l'ens comarcal i el tercer Pla de Polítiques de Dones. Així mateix, ha recordat l'èxit de convocatòria del I Congrés de Dones del Baix Ebre o la celebració dels 10 anys de la Institució col·laboradora d'Integració Familiar (ICIF), que ha gestionat en aquesta dècada 80 adopcions internacionals, 144 adopcions nacionals i 109 acolliments familiars.

En promoció econòmica, Daniel Andreu s'ha centrat en el projecte Baix Ebre Avant que, durant aquests dos anys, ha assessorat més de 200 empreses, ha ajudat a unes altres 20 a exportar, ha afavorit el creixement d'una quarantena de pimes i microempreses, i ha aportat creativitat culinària a uns 40 restaurants per guanyar competitivitat. També ha fet una menció especial a l'impuls del cicloturisme i ecoturisme i al mapa cicloturista de les Terres de l'Ebre que aviat es publicarà. D'altra banda, el president comarcal ha posat una especial èmfasi a la posada en marxa, al costat dels ajuntaments de la comarca, del Dispositiu d'Inserció Sociolaboral del Baix Ebre i del procés de concertació territorial iniciat entre el sector públic i privat. El futur president Enric Roig considera la culminació d'aquest procés com una de les prioritats de la resta del mandat comarcal.

En el balanç presentat, Andreu també ha destacat les polítiques d'ocupació vinculades a la Garantia Juvenil. En aquest sentit, en aquests dos anys, el Consell Comarcal ha ajudat a incorporar al món laboral prop de mig centenar de joves a través del programa Fem Ocupació i se n'han format 80 a través de joves per l'Ocupació. A més el programa 30 plus permetrà incorporar al món laboral una vintena de persones majors de 30 anys.

Daniel Andreu també ha informat de la instal·lació de la fibra òptica d'alta velocitat al Viver d'Empreses i Centre de Negocis del Baix Ebre, ubicat a Camarles, i la plena ocupació que té actualment aquest equipament.

En el balanç dels dos primers anys de mandat, el president comarcal ha explicat també l'aposta feta en el turisme sostenible, especialment en cicloturisme i en l'impuls al projecte de la Via Verda del Carrilet de la Cava que, de moment, s'ha plasmat en un conveni amb Adif per l'ús dels terrenys de l'antic traçat. Andreu també ha recordat la reobertura de l'estació de la Via Verda d'Aldover i els 80.000 euros destinats a aquesta infraestructura turística.

Pel que fa a la gestió ambiental, Andreu ha explicat que ja es troba en fase de licitació el projecte de construcció de la planta de transferència d'envasos lleugers que s'ubicarà a l'Aldea, ha recordat l'assumpció de la gestió de les depuradores de Benifallet i Alfara de Carles, i la redacció del projectes de l'estació depuradora d'Aldover-Xerta, l'estudi de sanejament i depuració de les urbanitzacions del Nord de l'Ametlla de Mar i l'estudi d'ampliació de l'estació depuradora de Deltebre.

inalment, el president també ha remarcat el major protagonisme donat al Consell d'Alcaldes del Baix Ebre i el suport que des de la institució s'ha donat a les reivindicacions plantejades des del territori en defensa del riu Ebre, contra la regressió del Delta, per uns trens dignes o per aconseguir la gratuïtat de l'AP-7 en el tram ebrenc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada