divendres, 2 de juny del 2017

Roig: “la nostra prioritat és la Gent Gran de Tortosa, escoltem-la!”

El PSC insta al govern a modificar les tarifes del transport públic per tal de que la Gent Gran no vegi limitat el nombre de viatges anuals a preu reduït

“Entre els canvis més importants de Tortosa en els últims anys trobem l'envelliment de la població. Per això és imprescindible establir línies d'actuació per donar resposta a les necessitats de la nostra gent gran. El PSC ja ha presentat diverses propostes i mocions en favor de la gent gran i per millorar la seva vida i ara ho tornem a fer.” Amb aquestes paraules el portaveu del grup municipal del PSC ha presentat la moció que portarà a debat en el proper ple i que vol que jubilats, pensionistes i majors de 65 anys no vegin limitat el nombre de viatges bonificats que poden fer al llarg de l’any. D’aquesta manera el PSC manté el seu compromís amb la gent gran, i amb l'objectiu de garantir un envelliment digne i saludable mitjançant una proposta positiva amb la que ens posem a disposició del govern per treballar conjuntament en aquest sentit.

Roig ha manifestat que “la gent gran està sent, de forma silenciosa i callada, uns dels principals afectats per la crisi i les polítiques de retallades ja que moltes famílies que tenen dificultats econòmiques, o que es troben en situació d’atur, sobreviuen gràcies a l’ajut de la seua gent gran. Per tant cal estar al costat d’ells i facilitar al màxim la seva vida diària, escoltant-los i vetllant per les seves necessitats.”

El transport públic urbà és fonamental per a garantir el dret a la mobilitat i uns dels principals usuaris del transport públic és la gent gran, per això aquest col·lectiu ésobjecte de descomptes i bonificacions en el preu dels bitllets. En el cas de Tortosa, les tarifes del transport col·lectiu urbà de viatgers estableixen, en la seva tipologia de bitllets un preu de 0,40 € per a jubilats, pensionistes o persones majors de 65 anys, amb nivell de renda inferior a 1,5 vegades l’IRSC, amb un màxim 250 viatges a l’any, i un preu de 0,70 € per aquells amb nivell de renda superior a 1,5 vegades l’IRSC, amb un màxim 150 viatges a l’any. Un cop exhaurit aquest nombre de viatges el preu a pagar per bitllet és el de la tarifa general, és a dir 1 €.

“Entenem, per tant, que l’actual sistema de viatges limitats suposa un perjudici per als beneficiaris d’aquestes bonificacions. I ho sabem perquè molts usuaris ens han dit que a aquestes alçades de l’any gairebé han exhaurit tots els viatges. I els queda més de mig any, que hauran de pagar a preu normal, el que suposa una despesa addicional per a les seves economies que ja són minses i que, com he dit, moltes vegades destinen una part a ajudar als seus familiars en dificultats.” Ha exposat Roig.

“El mes de juliol de 2016 ja vam denunciar mancances en el nou contracte del transport públic urbà i ja vam manifestar que no era el model adequat pel que fa a tarifes i línies, i ara els usuaris tornen a exposar un nou problema” ha matisat Roig “i per això amb aquesta moció instem al govern a modificar les tarifes de manera que la targeta anual de transport de la gent gran no tingui límit de viatges.”

Moció per instar al govern a aplicar mesures d’urgència per a impulsar Expoebre

El passat 5 de maig, en la roda de premsa del grup municipal del PSC en que manifestàvem que “ens continua dolent Tortosa”, ja es va anunciar que presentaria una moció per demanar mesures per impulsar Expoebre i Fira Tortosa. Tal com ha recordat Roig, “actualment Expoebre no compleix el seu objectiu de potenciar l’activitat comercial i l’economia locals. Cada edició compta amb menys visitants i expositors i creiem que no es treballa suficient per aconseguir millorar el resultats i per tant pensem que és necessari plantejar noves estratègies que rellancin Expoebre i Fira de Tortosa”. Per aquest motiu el grup socialista ha tornat a presentar una moció en la que insta al govern a emprendre mesures urgents com ara la creació d’una Taula de Treball de Promoció de Fires, conformada per diferents agents polítics, econòmics i comercials que serveixi per impulsar Expoebre i Fira Tortosa.

Es tracta, per tant, de dues mocions de ciutat en positiu amb les que ens posem a disposició del govern per treballar conjuntament i que pretenen, una vegada més complir amb la nostra prioritat de millorar la vida dels tortosins i tortosines, especialment de la nostra gent gran, treballant per la nostra ciutat amb la participació de tots i totes. Perquè amb tu #ReDibuixemTortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada