dimecres, 24 de gener del 2018

El grup comarcal del PSC presenta una moció per exigir a la Generalitat que liquidi el deute pendent amb les escoles bressol municipals de la com


Els socialistes demanen que es doni compliment a la sentència del TSJC que obliga al govern a abonar uns 17 milions d’Euros

El grup del PSC al Consell Comarcal del Baix Ebre demanarà, al proper ple del 26 de gener, que s’insti a la Generalitat a que retorni el deute contret i pendent d’abonar per la gestió del servei de les escoles bressols municipals.

Per fer-ho, tal i com ha exposat el portaveu socialista Enric Roig, “hem presentat una moció amb la que demanem que es compleixi immediatament la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga a la Generalitat a pagar als municipis les retallades en guarderies dels últims anys”.
Roig explica que “l’any 2012 la Generalitat va reduir, i va deixar de pagar després, la part corresponent al conveni entre administracions per finançar les escoles bressol municipals.” El portaveu socialista ha recordat que “la llei estableix que l’ensenyament de 0 a 3 anys és de competència exclusiva de la Generalitat de Catalunya, obligació que s’ha d’articular mitjançant convenis amb els ens locals. Però amb les retallades el finançament de les places de 0 a 3 anys ha passat en els últims anys de 1.800 euros per alumne i any a zero per part del Govern autonòmic.”

La Llei 4/2017, del 28 de març, de pressupost de la Generalitat de Catalunya per al 2017 recollia, a la Disposició Addicional 49, que el Govern de la Generalitat havia de garantir un finançament de les escoles bressol que cobrís, com a mínim, un mòdul econòmic de 1.600 euros per plaça i any, i s’havia de comprometre a augmentar-lo progressivament fins als 1.800 euros per plaça i any, però aquest mandat no s’ha complert per part de la Generalitat. “En el cas del Baix Ebre han estat un total de 12 escoles bressols les que s’han vist afectades per aquestes retallades que s’han assumit en part pels ajuntaments i per les pròpies famílies.” “Davant aquest impagament, alguns ajuntaments ho van denunciar davant els tribunals i ja s’ha conegut que el TSJC ha condemnat a la Generalitat per no finançar el cost de la gestió de les escoles bressol, exigint el pagament del deute contret amb els ajuntaments.“ ha aclarit Roig, justificant així la presentació d’aquesta moció.

“L’educació és una garantia per a la igualtat d’oportunitats i el futur del nostre país i dels nostres joves. Un servei bàsic que s’ha de potenciar per enfortir-nos com a persones, com a societat i com a país i, per tant, invertir en educació és invertir en qualitat per tenir un país millor preparat i amb capacitat per afrontar les dificultats, i entenem que hem de lluitar per garantir l’educació de 0 a 3 anys com un dret universal” ha reblat Roig.

El PSC sol·licita formalment a la Conselleria d’Ensenyament que compleixi immediatament la sentència del TSJC

Aquest dilluns, 22 de gener de 2018, el Partit dels Socialistes de Catalunya, ha presentat un escrit per reclamar formalment que es compleixi la sentència, no la recorrin i s’abonin immediatament tots els pagaments pendents amb els municipis, que actualment estan assumint més del 80% del finançament de les escoles bressol. Ho ha fet el regidor a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, acompanyat de la diputada al parlament Esther Niubó i de diversos alcaldes i responsables municipals socialistes. Collboni va qualificar la sentència del TSJC de "victòria", i ha destacat que, "les sentències han de servir perquè no es pugin les tarifes i que els diners es pugui reinvertir en polítiques socials".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada