dimarts, 9 de gener del 2018

El PSC protagonitza i capitalitza un ple en el que Junts X NO es neguen de nou a debatre propostes d’àmbit local socialistes

Roig agraeix a la CUP que hagi debatut les mocions però els acusa, a ells i a CiU i ERC, de ser els veritables còmplices del PP per l’aplicació de l’article 151.

Una vegada més el ple de l’Ajuntament de Tortosa va mostrar la manca de democràcia i la incoherència del govern de CiU i els Republicans de Tortosa que es van negar novament a debatre les propostes presentades pel grup municipal socialista, que corresponien a temes locals i de ciutat. I ho van fer tornant a acusar al PSC d’haver propiciat l’aplicació de l’article 155 a Catalunya, però en canvi van debatre les mocions del Partit Popular, que és qui ha aplicat el 155, i fins i tot van aprovar-ne una.

En canvi el grup municipal de la CUP si que va entrar al debat de les mocions socialistes i va votar en favor de la que proposava la creació del Carnet Jove i del Codi Ètic d’alts càrrecs. Tot i això, el portaveu de la CUP va acusar els socialistes de ser còmplices del PP i de permetre aquesta situació. Enric Roig va agrair que es debatés la moció però va contestar al Sr. Rodríguez dient-li que “vostès si que són els veritables còmplices en tant en quant els dies 6 i 7 de setembre, al Parlament, es van saltar la llei i van provocar el que van provocar, després van aprovar una DUI, van declarar la república catalana i no van convocar eleccions ni van rectificar a temps el que va provocar que el PP apliqués el 155.” “Certament, com vostè ha dit Sr. Rodríguez, el seu projecte polític, minoritari, està fóra de la Constitució i mentre continuïn en aquesta postura de voler imposar el projecte d’una minoria, no trobarem mai una solució” va afegir Roig.

La moció que demanava crear un carnet jove local no va prosperar després que Manel de la Vega exposés que la tornem a portar a debat per la negativa a debatre-la per part de CiU i els seus acòlits d’ERC i la CUP, i segons Roig “això demostra, una vegada més, la manca d’interès del govern per la ciutat i pels tortosins i tortosines, i especialment per les polítiques de joventut.” “On està la tan promesa zona d’oci? Que s’ha fet del Nadal Jove del govern d’esquerres? Perquè aquest any no hi ha hagut festa de Cap d’Any a Tortosa? Les penyes qüestionen el tracte rebut i el model de festes. Així és com cuidem als nostres joves? Així l’únic que fem és perdre capitalitat i els joves acaben marxant per manca d’oportunitats de feina i oci” ha reafirmat Roig.

Pel que fa a la moció sobre la creació d’una Comissió d’Ètica i Transparència per redactar el codi de conducta a que obliga la llei de Transparència, el govern va argumentar que el passat 1 de desembre es va iniciar l’expedient administratiu per fer aquest tràmit. El regidor socialista ha dit que “una vegada més resulta que, quan fem una demanda d’aquest tipus, l’expedient tot just s’han iniciat o que ja està en marxa, tal com va passar amb l’adhesió a la Ruta Europea del Modernisme en què vam demostrar que no havien dit la veritat, o en temes com l’enllumenat o la reforma del pont. Ara, per tant, demanarem el decret d’inici de l’expedient per veure si realment ha estat així.” Roig ha afegit que ”els ens locals on governem o hem governat ja han aprovat aquest codi” i davant el dubte de Bel, Roig va respondre que “el passat mes de maig es va aprovar el codi al Consell Comarcal i ara s’ha creat ja la comissió que, per a més transparència i bon govern” on la proposta de Roig és que la comissió fora presidida pel cap de l’oposició.

En aquest mateix punt, el grup socialista considera del tot desafortunada la intervenció del portaveu dels Republicans, el Sr. Monclús, que va titllar el PSC d’estar alineat amb el franquisme polític i sociològic. El regidor Manel de la Vega va demanar que rectifiqués advertint-li que “els veritables demòcrates són els que compleixen la llei, els que no són els feixistes”, “de lliçons de democràcia cap Sr. Monclús” ha reblat De la Vega. En aquest mateix sentit Roig ha afegit que “el Sr. Monclús hauria de fer un repàs dels seus ideals i del seu bagatge polític, si és que en té, i així recordarà qui ha lluitat contra el franquisme i qui no.”

El grup socialista torna a reiterar que és inaudit que no es debatin mocions de ciutat justificant-se en posicionaments d’àmbit nacional, que res tenen a veure amb la gestió de les polítiques locals. Tot i això Roig ha afirmat que “els ajuntaments no han de ser el camp de batalla dels blocs identitaris, han de ser l’espai de debat de les propostes que facin que Tortosa torni a ser la ciutat de les oportunitats i per això a cada insult que rebem, nosaltres una proposta, a cada desqualificació, una idea, i a cada exageració un somriure.”

Arca intervé en l’audiència pública anterior al ple per qüestionar l’actitud de l’Ajuntament davant la licitació de la gestió de la gossera

Finalment, davant la intervenció del grup Arca en relació al possible canvi de gestió de la gossera municipal, el grup del PSC vol donar el suport a aquesta entitat per la feina feta fins ara i resta a l’espera de la resolució del recurs interposat perquè la guanyadora, l’empresa Corralet, està sent investigada per un possible cas de matractament animal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada