dijous, 3 de maig del 2018

El grup municipal del PSC aposta per fer front a la calor demanant la ubicació d’umbracles a l’espai públic de la ciutat

També presenta una moció per instar al Govern de l’Estat a complir amb el seu compromís pressupostari amb els ajuntaments en la lluita contra la violència de gènere

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Tortosa ha presentat avui les seves propostes per al proper ple de maig. Una per intentar combatre la calor a la ciutat amb la instal·lació d’umbracles, i l’altra per reclamar el compromís pressupostari del govern de l’estat amb la lluita contra la violència de gènere.

La primera de les mocions presentada està directament relacionada amb la calor que fa a Tortosa a l’estiu. En paraules de Roig, “el nostre clima és molt càlid i els darrers temps estem vivint un increment de les temperatures a l’estiu, amb xifres rècords que superen els 40º. Moltes persones se’ns han adreçat per dir-nos que no surten al carrer ja que no troben prous ombres en determinats espais per poder estar-hi.”

“No pot ser que els tortosins i tortosines no puguin sortir al carrer i gaudir de l’espai públic perquè no hi ha prou ombres. Per això amb aquesta proposta demanem la instal·lació d’umbracles a aquests espais de manera que ofereixen un refugi al sol, de manera provisional, en els mesos d’estiu” ha explicat Roig, que ha recordat la política de tala d’arbres del govern en els darrers anys.

Aquest tipus d’instal·lacions ja s’han dut a terme en altres municipis i estan funcionant amb molta acollida. “Es tracta d’instal·lacions confirmades per estructures lleugeres que donen personalitat als espais on s’instal·len i a ells es poden fer activitats que fomenten les relacions entre els ciutadans i, fins i tot, poden constituir un atractiu per revitalitzar el comerç de la zona” ha matisat l’edil socialista, que ha proposat la plaça Francesc Macià com a prova pilot.

Moció per demanar al Govern de l’Estat que compleixi amb el seu compromís per dotar pressupostàriament els ajuntaments per lluitar contra la violència de gènere

La segona moció que ha presentat està directament relacionada amb la lluita contra la violència de gènere, i en concret amb el Pacte d’Estat en matèria de Violència de Gènere, que estableix 213 propostes d’actuació.

Per poder dur a terme el que estableix aquest pacte és necessari dotar les administracions dels recursos econòmics corresponents. L’octubre de 2017 el grup socialista va presentar una proposició, aprovada per tots els grups, per incrementar en 200 milions d’Euros el pressupost per donar compliment als acords del Pacte. “El Govern de l’Estat ha incomplert aquest acord pressupostant només 80 milions, que no inclouen els 20 destinats als ajuntaments, que han de seguir prestant serveis i per als que no disposa de fiançament” ha explicat el portaveu socialista Enric Roig.

Amb aquesta moció demanem que s’insti al Govern de l’Estat a aportar aquest increment anual de 20 milions d’Euros als ajuntaments i de 100 milions a les comunitats autònomes ja que “no es podrà avançar en l’eradicació de la violència de gènere si no es dota a les administracions dels recursos econòmics adequats” ha recalcat el regidor socialista.

Roig ha afegit que també s’està lluitant per a que les dones víctimes de la violència de gènere accedeixin a la Renda Garantida Ciutadana, que tantes crítiques està rebent degut al mal funcionament per part del govern de Junts X NO, i que només ha concedit 1.000 de les 61.000 peticions rebudes. “Un tema que ja vam plantejar en una moció al ple d’abril però que va ser rebutjada” ha reblat Roig.

En definitiva es tracta de dues propostes que volem que siguin debatudes al ple, perquè, com ja he dit al principi, la política de la divisió i dels blocs identitaris és extremadament nociva en qualsevol àmbit, però especialment contraproduent en la política municipal. “Per això nosaltres seguirem fent propostes i defugint de la confrontació” ha dit Roig, que espera que, a diferència del ple passat, en què es va aprovar 1 de 8 mocions, a aquest s’aprovi alguna proposta de ciutat.

Finalment Roig ha expressat la seva felicitació als tortosins i tortosines davant del fet de que, amb el consens de tots els grups polítics, Tortosa hagi estat designada com a Capital de la Cultura Catalana per al 2021. Esperem que la nostra ciutat sàpiga estar a l’alçada d’aquest esdeveniment en tots els aspectes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada