dijous, 31 de maig del 2018

Roig: “som la única alternativa al govern de JuntsxNO que s’ha dedicat més a l’independentisme que a la ciutat de Tortosa”

A 1 any de les eleccions municipals el PSC de Tortosa fa balanç del govern municipal al que qualifiquen com mancat de gestió, sense projecte de ciutat i que no es per a tots i totes

Els socialistes han fet la valoració de l’actual govern de Tortosa a un any de les eleccions municipals de 2019, i ho han fet des del Pavelló Firal de Remolins, al costat de la Universitat Rovira i Virgili i dels terrenys on hauria d’estar el 3r pont, al cor del que seria la proposta socialista de desenvolupament econòmic i urbanístic d’una ciutat moderna, que ha d’avançar de manera sostenible i que és el model del que ha de ser una ciutat, “a diferència d’altres que utilitzen una paret lateral de la llotja en un context que fa olor de naftalina i que reflecteix el que creiem que ha de ser una ciutat moderna.” ha dit Enric Roig.

El grup socialista ha qualificat la ciutat d’estancada i ha volgut evidenciar que “després de tres anys de govern de JuntsxNO (CiU àlies PDeCAT i els Republicans de Tortosa) no hi ha res a celebrar”. Roig ha explicat que el govern s’ha dedicat a l’independentisme i la confrontació política, que governa només per a uns, omplint la ciutat de símbols i volen arraconar-nos de la vida municipal; un govern amb una nul·la promoció econòmica i una manca de polítiques d’ocupació, de fet els joves han de marxar perquè no troben feina; un govern que ha deixat la ciutat bruta i amb manca de manteniment; el govern de les grans obres faraòniques i l’immobilisme, amb 11 anys sense piscines i una reforma del pont de l’Estat que ha estat un fracàs amb un sobrecost del 43%; un govern que no soluciona els problemes reals dels tortosins i tortosines especialment del jovent, que no té feina, ni oci, ni oportunitats; un govern que ha escanyat la ciutat entestat en tornar diners als bancs abans que invertir en ella; un govern que es preocupa més del funcionament de la maquinària de l’Ajuntament que de la ciutat; i el govern de la prepotència, la manca de consens i el menyspreu per l’oposició. Aquest és el desgovern de JuntsxNO, de Bel, Roigé i Monclús.
Un panorama, segons ha dit Roig, “amb la complicitat del govern de la Generalitat que té oblidades les Terres de l’Ebre i s’ha centrat més en la lluita independentista que en les inversions i la cura pel territori. Ni la Generalitat ni el govern municipal recolzen les grans propostes de ciutat: un tercer pont? no, un 3r institut? no, un nou hospital? no, el desplegament de la C-12? no.” Ha recordat Roig. “I en canvi si que aposten per la confrontació i per fer-nos fóra, com han fet al Consell Comarcal del Baix Ebre, en que amb una moció de censura orquestrada per Bel, Roigé i Monclús, ens va fer fóra del govern.” Tot i això Roig ha recordat que “precisament la bona gestió al front del Consell Comarcal ha fet que el resultat econòmic de l’exercici de 2017 hagi estat molt bo, tancant un pressupost amb superàvit i fent una molt bona tasca de serveis i d’atenció a totes les persones, gràcies al treball dels socialistes, que sembla ser que som els únics que volem governar per a tots i totes sense exclusions.”

En definitiva, segons Roig, Tortosa ha de conviure avui amb “un govern esgotat, sense idees, sense rumb i sense ningú al timó, perquè Bel ha deixat la ciutat en mans d’una alcaldessa de transició, la Sra. Roigé, amb qui estan fent una operació de maquillatge i que ara té pressa per a que es formi govern a Catalunya i així poder deixar alguna cosa feta abans de les eleccions.” El grup socialista també ha acusat als Republicans de Tortosa de ser els còmplices de tota aquesta situació d’aturada en haver consentit fer seguidisme de Bel a costa d’un acord de govern de mínims i que no ha complert amb temes tan importants com el Pacte Local d’Ocupació.“Els Republicans estan desapareguts i sembla que estiguin esperant el messies que els il·lumini i els tregui d’aquest obscurantisme” ha reblat Roig.

Davant d’aquesta situació, en paraules de Roig, que “és necessari plantejar-nos una altra ciutat, que posi per davant a les persones i els seus problemes reals i que els escolti. Es tracta de recuperar la idea de ciutat socialista: una ciutat oberta per a tots i totes, que ofereixi ocupació i oci als joves, que desenvolupi els terrenys d’Adif, que porti empreses, que aposti pel comerç, amb esperit de veritable capital de les Terres de l’Ebre el que implica assumir el lideratge territorial i polític de la ciutat. Necessitem arriscar-nos i anar més enllà, cap a una estratègia que torni a incloure il·lusió en la gestió de la ciutat i que permeti que entre tots redibuixem Tortosa”.

Ara és l’hora, és el moment de canviar i som l’alternativa real, la única no independentista. “Des de l’experiència de govern al Consell i des de l’acció d’oposició responsable a l’Ajuntament de Tortosa, sabem que ens presentarem a les municipals de 2019 amb l’aval que suposa haver desenvolupat durant els darrers anys una àrdua feina per a acompanyar els nostres veïns i veïnes en la cerca de solucions als seus problemes, treballant per tots i totes sense exclusions.” 

Els socialistes han presentat dues mocions al ple de juny demanant que es prorrogui la Xarxa d’Impulsors de la Garantia Juvenil i que es pugui tornar a jugar al bingo a les llars de Gent Gran

El grup del PSC ha recordat les dues propostes que han presentat per al proper ple del 4 de juny i que fan referència a la gent jove i a la gent gran. Així, d’una banda els socialistes demanaran que es prorrogui la Xarxa d’Impulsors del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya per reduir l’atur entre els més joves. I ho farà perquè el govern de la Generalitat no preveu renovar aquesta figura que entenem que és imprescindible per als territoris amb municipis petits com el nostre.

A l’altra moció presentada pel grup municipal del PSC al ple de juny, es demana que es miri de trobar una solució dintre de l’actual llei per a que es pugui jugar al bingo a les llars de Gent Gran entenent que es tracta d’un joc considerat com a social i bo per a l’agilitat mental d’aquells que hi juguen i que no es pot considerar en cap moment com a un joc lucratiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada