dijous, 3 de maig del 2018

Joan Sabaté: “la lluita de Rafel Vidiella en defensa dels treballadors té més importància que mai en el moment actual”

Els sindicats UGT i CCOO i el PSC reten homenatge a la figura de Vidiella dintre dels actes de l’1 de Maig

Com és habitual cada any, el Partit dels Socialistes de Catalunya i els sindicats UGT i CCOO van celebrar ahir, amb motiu l’1 de Maig, un acte d’homenatge a la figura del polític tortosí Rafel Vidiella, al monument amb el que la ciutat de Tortosa el recorda, al Parc de la Fira, obra de l’artista tortosí Leonardo Escoda.

Durant l’acte tots els intervinents van recordar la figura de Vidiella i la seva lluita en favor dels treballadors i treballadores i de la igualtat salarial. En aquest sentit, el president del PSC a Tortosa, Joan Sabaté, va afirmar que “la lluita de Vidiella en defensa del treball digne té més importància que mai en el moment en què estem vivint, marcat per la precarietat laboral i la desigualtat salarial. Hem de recordar per tant el seu important paper i continuar treballant per acabar amb la bretxa salarial i per un treball digne par a tothom.”

Recordem que el tortosí Rafel Vidiella va ser cabal en la defensa dels treballadors al llarg de la seva trajectòria política, que el va portar a ser Conseller de comunicacions i de justícia de la Generalitat de Catalunya el 1936, i Conseller de proveïments, treball i obres públiques el 1937. Va ser precisament quan va ocupar aquest càrrec, que va aprovar un decret que establia que amb igual feina, la dona cobrarà el mateix sou que l'home.

La jornada de l’1 de Maig va continuar amb la participació de nombrosos militants i simpatitzants del PSC a la manifestació popular que va finalitzar a la plaça d’Espanya amb la lectura del manifest que enguany defensava igualtat, millor ocupació, salaris més alts i pensions dignes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada