dilluns, 28 de maig del 2018

Roig: ”Demanem que es prorrogui la Xarxa d’Impulsors del Programa de Garantia Juvenil per reduir l’atur entre els joves“

Els socialistes han presentat aquesta moció al ple de juny juntament amb una altra per a que es pugui tornar a jugar al bingo a les llars de Gent Gran


El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Tortosa demanarà, al proper ple del 4 de juny, que s’insti a la Generalitat a prorrogar la Xarxa d’Impulsors del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya o incorporar una figura similar a les mateixes entitats on estaven els Impulsors, així com que es destinin els recursos necessaris i suficients a polítiques d’intervenció directa sobre les persones joves, degut a que la Xarxa d’Impulsors no té sentit si no hi ha una cartera de serveis i uns recursos a oferir als i les joves.

“El Servei d’Ocupació de Catalunya va desplegar el Programa de Garantia Juvenil amb l’objectiu de reduir l’atur juvenil. Aquest programa es desenvolupa a través d’una Xarxa d’Impulsors que han posat en marxa polítiques d’orientació en temes laborals i formatius que abans no existien” explica el portaveu socialista, Enric Roig. “Ara hem vist que no s’han publicat les convocatòries per sol·licitar la continuïtat dels impulsors del programa i que no es preveu renovar aquesta figura que entenem que és imprescindible per als territoris amb municipis petits com el nostre.”

Per aquest motiu la moció presentada pel grup municipal socialista demana que s’insti al govern de la Generalitat a prorrogar la Xarxa d’Impulsors del Programa de Garantia Juvenil com a mínim durant el temps que dura el programa, que finalitza al 2020. “Així mateix demanem que s’insti a la Generalitat a destinar els recursos necessaris i suficients a polítiques d’intervenció directa sobre les persones joves, ja que la Xarxa d’Impulsors no té sentit si no hi ha una cartera de serveis i uns recursos que oferir als joves” ha reblat Roig.

El PSC demana que es pugui tornar a jugar al bingo a les llars de Gent Gran

A l’altra moció presentada pel grup municipal del PSC al ple de juny, es demana que es miri de trobar una solució dintre de l’actual llei per a que es pugui jugar al bingo a les llars de Gent Gran i, si no fos possible, que el govern de la Generalitat modifiqui el Decret 86/2012 que regula on es pot jugar al bingo.

Segons aquest Decret només es pot jugar al bingo a les sales i casinos que hagin obtingut autorització prèvia d’instal·lació i permís d’obertura. Això ha comportat que ja no es pugui jugar al bingo a les llars de Gent Gran, on era un dels jocs més estesos i amb més èxit. “Aquest fet ha provocat un descens d’afluència d’usuaris que acudien a jugar al bingo i per això algunes llars de Gent Gran han continuat jugant tot i la prohibició, fet que ha comportat denúncies, cosa que no ha passat a algunes residències que depenen de la Generalitat on es continua jugant” ha explicat Roig.

A altres Comunitats Autònomes com Múrcia o València s’ha modificat la regulació del joc del bingo per a que es pugui jugar a les llars de Gent Gran. Per aquest motiu s’ha presentat aquesta moció “per a que es consideri el bingo com un joc de caràcter socials o amistós en les associacions o centre de majors de 65 anys i de discapacitats majors d’edat i que es pugui jugar, exclusivament, pels usuaris a les seves instal·lacions en horari de tarda i amb un import màxim de 20 cèntims per persona i partida sense que l’import total dels jugadors superi els 5 €” ha reblat Roig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada