dijous, 27 de desembre del 2018

1 any després, seguim treballant per Tortosa i per la comarca

Ara fa un any, el 27 de desembre de 2017, vaig ser objecte d’una moció de censura com a president del Consell Comarcal, fruit del trencament unilateral d’un pacte per part dels Republicans (ERC). 

Amb l’excusa de l’article 155, el bloc independentista de JuntsxNO, i traint i faltant a la seua paraula, Republicans van donar el govern comarcal a l’antiga Convergència; els mateixos que contradictòriament, 6 mesos després, fan president al company Pedro Sánchez i segurament també els que acabaran aprovant els Pressupostos Generals de l’Estat, segurament els pressupostos més socials i més beneficiosos per a Catalunya d’aquest país. Perquè ho saben molt bé, en la delicada situació política que estem vivint, ara més que mai, “o Sánchez, o l’abisme” 

Els i les socialistes al front del govern del Consell Comarcal, vam ser lleials fins al darrer dia amb els nostres socis de govern i sobretot amb la ciutadania i amb els nostres principis i valors. fins i tot vam saber governar en solitari i en minoria l’ens comarcal els darrers mesos de l’any. 

I ho vam fer com sempre hem defensat, cercant el consens i tendint ponts, amb eficàcia, transparència i diàleg i així vam ser capaços d’aprovar el Pressupost de la Corporació per al 2018 i de tancar el pressupost de 2017 amb molt bons resultats pressupostaris i sortint d’un Pla Econòmic i Financer fruit de la gestió dels anteriors governs dels governs de JuntsxNO. 

Ara, un any després, malauradament no hi ha res a celebrar. El nou govern del Consell Comarcal, amb la Sra. Zaragoza al front, ha aprés perfectament les maneres de governar del passat de Ferran Bel i Meritxell Roigé: d’immobilisme, la passivitat, males formes i manca de transparència. Es nota que ha tingut bons mestres. 

I tot amb la connivència, per activa i per passiva dels Republicans; aquells qeu ens demanaven aturar la moció de censura si nosaltres renunciàvem a les sigles del PSC, en definitiva als nostres principis i trets identitaris, aquells que ara ens volen enganyar a l’electorat creant una marca blanca de “socialistes independentistes”. No oblidem que la moció de censura va tenir més clau de política de Tortosa que Comarcal, tot sota les ordres de Bel i Roigé. 

Ara bé, en apropar-se les eleccions municipals del 26 de maig, tots, els uns i els altres, es fan els simpàtics amb els socialistes, quan ja sabem que no ens poden veure, i les discrepàncies en els govern de JuntsxNO, són evidents i palpables, però, no ens enganyem, el seu futur electoral no està gens clar, i ara, després de volen acostar posicions, quan ens han volgut fer fora de les institucions, per no pensar com ells, amb una actitud antidemocràtica i absolutista. 

Els governs de JuntsxNO, han contribuït a crear aquesta situació de crispació i exclusió de la nostra formació política donat veu i suport a aquells intransigents qeu en l’àmbit públic ens han assenyalat, insultat, agredit verbalment, pintat les nostres seus, com en las darrers dies arreu de Catalunya, 

També ho ha fet el nou govern del Consell Comarcal, que governa ben poc, ha deixat de fer una bona gestió i un bon treball davant de l’entitat. Ens vol arraconar i treure visibilitat com a grup comarcal, al ple ens han canviat la configuració dels seients; se’ns nega la possibilitat d’assistir Consell d’Alcaldes, on ja no es convoca als portaveus dels grups comarcals; com negant-nos la utilització de la seu comarcal per fer rodes de premsa. No són capaços d’atendre les nostres propostes ni per consensuar el pressupost del Consell per al 2019. Aquesta és la seva idea de bon govern i transparència? 

Nosaltres, en canvi, vam demostrar que amb treball, treball i més treball es pot fer una bona gestió sense entrar en la confrontació i defugint de la deriva independentista que ha imposat al Consell el bloc de JuntsxNO (CiU ara PDeCAT i els Republicans) i vam deixar una molt bona herència que el nou govern no ha sabut aprofitar. 

Un govern que ha tornat als seus orígens i maneres de fer. Que volen aprovar un pressupost de mínims sense consens i sense tenir en compte les propostes de l’oposició. Que han tornat a deixar estancat el conveni col·lectiu dels treballadors, quan únicament restava tancar alguns detalls de la proposta que vam deixar enllestida el novembre de 2017, i que ha fet que el personal torni a estar queixós per la falta de consideració d’un govern que no governa per a tots i totes. 

Afortunadament, nosaltres no som així. La nostra gestió al capdavant de la presidència del Consell Comarcal va demostrar que, treballant des del consens polític i l’entesa es pot crear ocupació i riquesa, implantant polítiques socials amb criteris i garanties d’igualtat d’oportunitats per a tothom. Que es pot arribar a un acord de concertació territorial pel desenvolupament econòmic i l’ocupació. Que es poden implantar nous serveis d’atenció a les persones com la nostra prioritat, tant pel que fa serveis socials, d’inserció laboral, educatius i culturals. Que es pot apostar per la implantació de les borses de treball per regular la contractació del personal, assegurant així la igualtat d’oportunitats, la transparència i el bon govern, sempre al servei de les persones. 

Un any després de la moció de censura, nosaltres no hem defallit. I la nostra experiència de govern al capdavant del Consell, unida a l’acció d’oposició responsable a l’Ajuntament de Tortosa, ens donen confiança i ens fa presentar-nos a les eleccions municipals del 26 de maig amb l’aval que suposa haver desenvolupat una àrdua feina per acompanyar els nostres veïns i veïnes en la cerca de solucions als seus problemes durant els darrers anys. 

Aquest 2019 la ciutadania té a les seves mans el poder decidir si vol seguir amb les polítiques continuistes, immobilistes i de confrontació dels actuals governs al Consell Comarcal i a l’Ajuntament de Tortosa o, pel contrari, volen un canvi que redibuixi un territori, el Baix Ebre, i una ciutat, Tortosa, que siguin amables i oberts, inclusius, basats en la igualtat i en els valors, la solidaritat i la justícia, de tots i totes sense exclusions, governant amb mà estesa per a totes les sensibilitats i ideologies. Aquest és el govern que segur farem, els i les socialistes! #Ara_Roig #Roig2019

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada