dimarts, 3 de desembre del 2019

El ple de Tortosa aprova la moció del PSC per mantenir la radioteràpia a l’hospital de Jesús

El ple de l’Ajuntament de Tortosa va aprovar dilluns al vespre, en sessió ordinària del mes de desembre, les dues mocions que el grup municipal del PSC havia presentat a debat. En primer lloc, l’Ajuntament demanarà al Departament de Salut que no trasllade el servei de radioteràpia a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, sinó que instal·li el nou accelerador lineal al complex de l’hospital de la Santa Creu de Jesús. La moció es va aprovar amb l’únic vot contrari d’ERC, un gest que per al PSC suposa un tancament de files dels republicans al voltant de la directora de Salut, Mar Lleixà, que defensa el trasllat del servei de radioteràpia al Verge de la Cinta. De fet, els socialistes van presentar la moció després de les declaracions de Lleixà en què afirmava que l’aparcament de l’hospital Verge de la Cinta és una opció, però que hi ha d’altres damunt de la taula i que mai s’ha renunciat al nou hospital.

Així, el portaveu del PSC, Enric Roig, va tornar a defensar que cal solucionar el problema de l’aparcament i els accessos a l’Hospital Verge de la Cinta, però no crear-ne de nous, que és el que suposaria el trasllat del servei de radioteràpia. “Per això vam demanar que es mantingui la unitat de radioteràpia al complex de l’Hospital de la Santa Creu a Jesús fins que no es resolguin els temes d’accessibilitat i aparcament a l’Hospital Verge de la Cinta o fins que es construeixi el nou hospital”, va dir Roig.

D’altra banda, el ple de Tortosa també va aprovar la segona moció del PSC per un millor manteniment de les zones verdes, amb l’abstenció de Movem i el vot contrari de la CUP, i la moció per lluitar contra la violència masclista subscrita per tots els grups excepte la CUP, que ja va anunciar que votaria en contra de les mocions del PSC i de Ciutadans per l’actitud dels dos partits en relació al conflicte català.

Aquí podeu veure l’enregistrament íntegre del ple de Tortosa d’este dilluns.


Publicat el dimarts 3 de novembre de 2019 a marfanta.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada