dimarts, 3 de desembre del 2019

Tortosa manté el pols amb Salut i defensa mantenir la unitat de radioteràpia a la Santa Creu


L’Ajuntament de Tortosa s’ha pronunciat a favor del manteniment de l’accelerador lineal i la unitat de radioteràpia al complex de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús. El ple de la Corporació ha aprovat aquest dilluns, amb els únics vots en contra d’ERC, una moció del grup municipal socialista que s’oposa al canvi d’ubicació d’aquest servei a l’Hospital Verge de la Cinta fins que no es resolgui el dèficit d’aparcaments en aquest recinte.
El ple de l’ajuntament de Tortosa, llevat dels quatre regidors republicans, fa pinya al costat de l’alcaldessa Meritxell Roigé en la pugna que manté amb el Departament de Salut de la Generalitat per la ubicació del nou edifici oncològic. La possibilitat que no es resolgui el dèficit d’aparcaments amb la construcció d’un pàrquing ha fet saltar totes les alarmes i ha paralitzat la construcció del nou edifici de radioteràpia projectat per Salut a l’Hospital de la Cinta, amb una inversió de 3 milions d’euros. La Generalitat no pot licitar aquest projecte perquè l’Ajuntament no ha aprovat un últims tràmits.

La portaveu de Junts per Tortosa, Cinta Espuny, ha estat contundent i considera imprescindible resoldre el dèficit de places de pàrquing abans de fer-hi noves inversions. “Hem comunicat al Departament de Salut que mentre no es resolgui el problema de l’aparcament no es poden ampliar més serveis a l’Hospital Verge de la Cinta”, ha explicat.

El grup d’ERC s’ha posicionat al costat del Departament de Salut, la titular del qual és del mateix partit, i ha defensat la construcció del nou edifici oncològic a l’Hospital de la Cinta. “Posar el servei de radioteràpia a l’Hospital de la Santa Creu va ser un error”, ha dit el portaveu Xavier Faura. “Avui un malalt de càncer el diagnostiquen a l’Hospital de la Cinta i ha d’anar a fer-se el tractament al de la Santa Creu. Això és una incongruència. És millor fer-ho tot al mateix lloc”, ha afegit.

El portaveu del PSC i ponent de la moció, Enric Roig, considera que “a l’Hospital de Jesús s’està donant un servei de radioteràpia supramunicipal amb unes condicions idònies des de l’any 2008, amb un bon funcionament i facilitats d’aparcament, condicions que no es donaran a l’Hospital Verge de la Cinta perquè generarà noves complicacions per als malalts de càncer que ara no tenen”.

Des de Movem Tortosa, Francesc Vallespí, tot i votar a favor de la moció, ha criticat l’oportunisme del PSC amb la presentació d’aquesta moció. “Vostè vol treure profit d’aquest embolic i de l’espectacle mediàtic vergonyós que protagonitzen JxCAT i ERC al voltant d’aquest projecte i sempre a favor de la posició de la nostra alcaldessa” li ha etzibat a Enric Roig.

El portaveu de la CUP, Xavier Rodríguez, ha remarcat que és una vergonya el que passa amb la salut a les Terres de l’Ebre i ha demanat una vegada més la construcció d’un nou hospital.

No obstant això ha votat a favor de la moció perquè “creiem que les persones que estant patint càncer han de tenir com a mínim les millors condicions a nivell sanitari i les millors condicions d’accés al servei”.

D’altra banda, la moció demana al govern de la Generalitat que instal·le i pose en funcionament el nou accelerador lineal, donat per la fundació Amancio Ortega l’any 2017. Aquest aparell no s’ha estrenat perquè s’espera a la construcció del nou edifici oncològic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada