dissabte, 20 de març del 2021

Amb el lliurament dels diplomes de 7 dels Tresors del Patrimoni Cultural posem en valor l’enorme i valuós patrimoni cultural, material i immaterial de Tortosa.

Reivindiquem la Capital de la Cultura Catalan com a element cohesionador del territori, generador de riquesa entesa com un gran projecte de ciutat on estem implicades tots els estaments i entitats de la ciutat i també gràcies a la col·laboració públic privada.


Els 7 dels Tresors del Patrimoni Cultural que van estar escollits per votació popular són:
  • La Suda, les muralles i les fortificacions, representades pel Jordi Mulet, president de l’Associació Amics dels Castells i Nucli Antic i Jesús Hernández, director del Parador de Tortosa.
  • La Festa del Renaixement, representada pel Procurador en Cap de la Festa, Domingo Tomàs i Daniela Zapata i Luís Camos membres de l’Associació de Famílies Nobles de la Festa del Renaixement, que representen a tot el col·lectiu de ciutadans i ciutadanes que cada anys fan gran la Festa.
  • La Catedral de Santa Maria, representada per mossèn Josep Alanyà, canonge arxiver de la Catedral.
  • El riu Ebre i la navegació fluvial, representats per Adelino Fontanet, director fundador del Llagut Lo Sirgador i Marc March, president de l’Associació Amics i Amigues de l’Ebre.
  • Els Reials Col·legis, representat per Albert Curto director de l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre.
  • La Banda Municipal de Música, representada per Juanjo Grau, director de la Banda.
  • El Museu de Tortosa i les edificacions modernistes, representat Antoni López en nom del Consell Assessor del Museu de Tortosa, arquitecte i vocal de Cultura de la Demarcació de l’Ebre del Col·legi d’Arquitectes i Julián Montero president de l’Associació de Venedors del Mercat.

Moltes gràcies a totes i a tots i enhorabona, a partir d’ara formem part dels elements patrimonials de les ciutats del món del Bureau Internacional de Capitals Culturals i de Ruta dels 7 Tresors del Patrimoni Cultural de Tortosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada