dilluns, 1 de març del 2021

Tortosa prolongarà la gratuïtat de la primera hora d'estacionament a la zona blava amb l'ús de l'app

L'equip de govern ha portat esta mesura al ple de març perquè puga actuar com a estímul de la reactivació del comerç de la ciutat afectat per la covid-19

L'Ajuntament de Tortosa ha aprovat la modificació provisional de l'ordenança fiscal T-14, que regula la taxa d'estacionament de vehicles a la zona blava de la ciutat. La modificació suposa fer gratuïta la primera hora diària per als vehicles que aparquen a la zona blava i mitjançant l'ús de l'aplicació per a dispositius mòbils (app) Aparcar Tortosa. Després que el ple haja aprovat este dilluns la mesura, ara s'haurà de complir el tràmit d'exposició pública. Una vegada transcorregut este període ja podrà entrar en vigor la gratuïtat de la primera hora de zona blava, que serà vigent de manera indefinida.

El govern municipal ha plantejat esta mesura com una de les accions que vol implementar durant el 2021 per a contribuir a la reactivació de l'activitat comercial de la ciutat, afectada per les conseqüències de la pandèmia de la covid-19. L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha recordat que, entre l'agost del 2020 i el febrer d'enguany, el govern municipal ja va establir la gratuïtat de la primera hora de la zona blava mitjançant l'ús de l'app. Durant els sis mesos que va ser activa se'n van beneficiar 118.121 persones, fet que va suposar que l'Ajuntament deixés d'ingressar prop de 59.000 euros. Ara, la previsió és que les finances municipals deixen d'ingressar 120.000 euros anuals per este concepte.

Roigé ha explicat que esta mesura per a la reactivació de l'activitat comercial s'unirà a una altra que plantejarà el govern: la creació dels Bons Tortosa, mitjançant els quals l'Ajuntament habilitarà vals de compra per a les persones majors d'edat, amb un import total de 400.000 euros a gastar en els comerços adherits. D'esta manera, es calcula que l'impacte econòmic sobre el comerç superarà els 1,2 milions d'euros.


El ple ordinari de març també ha aprovat l'endeutament de l'Empresa Municipal de Serveis Públics per 350.000 euros. Una operació que ha de servir perquè Aigües de Tortosa desenvolupe actuacions de millora de la xarxa de subministrament per valor de 400.000 euros: la més destacada és la substitució de la canonada en alta entre els pous situats al parc Teodor Gonzalez i el dipòsit de Santa Clara, valorada en 250.000 euros, que suposarà la millora de la connexió de les canalitzacions i de l'abastament a la ciutat. Els comptes també preveuen 103.000 euros per a la renovació, millora i ampliació de les infraestructures del servei d'aigua potable i del clavegueram. També, la instal·lació de nous punts de presa de mostres d'aigua residuals a les EMD de Jesús, Campredó i Bítem per a la seua posterior anàlisi; la canalització d'aigües residuals i pluvials al polígon industrial Baix Ebre, o un projecte d'instal·lació solar fotovoltaica a Campredó.

Pel que fa a l'apartat de mocions polítiques, s'han aprovat les sis propostes presentades pels grups municipals: la de Ciutadans, per demanar recursos per salvar el Delta, rebutjar el pla per a la protecció del Delta presentat pel govern espanyol i donar suport al Moviment de Lluita pel Delta de l'Ebre (MOLDE); les dos de Movem, per reclamar la instal·lació de bescanviadors per a nadons a lavabos dels edificis públics de manera indistinta i sense discriminació, i per reclamar seguretat envers la covid-19 als centres educatius; la de la CUP, amb diverses mesures en favor de les dones i contra la bretxa salarial en el marc de la diada del 8-M; i dos mocions sobre el dret a la llibertat d'expressió i de suport a Pablo Hasél, així com a persones represaliades per motius polítics, entre els quals el conseller Bernat Solé, proposades per la CUP i per ERC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada