dimecres, 3 de març del 2021

El Ple aprova noves actuacions per pal•liar els efectes de la crisi com la prolongació de la primera hora de la zona blava

En el ple de març el grup municipal del PSC dóna suport a les propostes per reclamar seguretat envers el COVID19 als centres escolars i apel·la a condemnar la violència dels actes vandàlics a diferents poblacions catalanes

El Ple municipal de març ha aprovat dos importants acords per a la ciutat de Tortosa. D’una banda la prolongació de la gratuïtat de la primera hora de la zona blava d’estacionament amb l’APP Aparca Tortosa, una mesura amb la que des de l’equip de govern volem incentivar el comerç local molt afectat per les restriccions de la COVID19. La mesura entrarà en vigor un cop finalitzi l’exposició pública i s’allargarà de manera indefinida.

D’altra banda hem aprovat l’endeutament de l’Empresa Municipal de Serveis Públics que permetrà la inversió de 350.000 € en la renovació, millora i ampliació de la xarxa de subministrament d'aigua i clavegueram.

Al costat de les persones i del territori

El grup del PSC ha encarat el Ple municipal d’aquest més situant-se de nou al costat de les persones donant suport a les mocions per reclamar seguretat envers el COVID19 als centres educatius, a la proposta amb motiu del Dia Internacional de la Dona, i del territori en votar en contra del rebuig de Pla de Protecció del Delta presentat pel govern d’Espanya.

Pel que fa a la proposta relativa als centres escolars, el portaveu socialista, Enric Roig ha defensat l’educació “com una garantia per a la igualtat i el futur, un servei bàsic que s’ha de potenciar per enfortir-nos com a persones, com a societat i com a país i que no pot donar lloc a bretxes a causa de la manca de mesures d’integració i igualtat”. Per aquest motiu “cal actuar per garantir l’accés a l’educació de manera segura i amb igualtat de condicions de tots els xiquets i xiquetes i més ara, en el context actual de la Covid-19, aplicant noves solucions que garanteixin la renovació de l’aire, que permetin ocupar espais exteriors alternatius, el distanciament i la neteja i desinfecció als centres educatius.”  Per últim ha assegurat que “invertir en educació es invertir en tenir un país millor preparat i amb capacitat per afrontar les dificultats.”


 
No es pot rebutjar el pla de Protecció del Delta quan encara està en exposició pública

Davant la proposta de Ciutadans de rebutjar el Pla de Protecció del Delta de l’Ebre presentat pel Ministeri per la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Roig ha defensat que aquest “pretén ser el full de ruta a seguir en els propers 10 anys i preveurà un conjunt de mesures estructurals amb l’objectiu de garantir la permanència i l’estabilitat de la plataforma deltaica” . El portaveu ha argumentat que es troba en aquests moments en informació pública i “pretén enriquir-se amb les aportacions de totes les entitats a les quals s’ha convidat a participar, i preveu incorporar noves mesures i/o modificar les ja proposades, en funció de les propostes rebudes.”

Roig també ha recordat que el govern d’Espanya ha estat, ara per ara, l’únic que ha fet inversions al Delta, “no oblidem que el Govern de Generalitat que en té competències, ha estat incapaç d’invertir els 6 M€ del pressupost de 2020, gràcies a una esmena socialista.”


Reconeixement a les dones amb motiu de la celebració del 8 de març

El PSC també ha votat a favor de la moció presentada amb motiu del Dia Internacional de les Dones. La regidora d’igualtat, Dolors Bel, va defensar els avenços en polítiques feministes que s’estan duent a terme des del govern de l’Ajuntament i ha recordat que “les i els socialistes prioritzem la lluita pels drets de les dones. Des del Partit dels Socialistes de Catalunya, manifestem el nostre compromís amb l’eradicació de la violència masclista, la fi de la precarietat laboral i la bretxa salarial, la defensa dels drets sexuals i reproductius de les dones i l'abolició de la prostitució i del tràfic d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual. Volem una societat paritària i participativa en la qual les dones ocupin el lloc que els correspon per dret, una societat que tracti les dones com a persones lliures i adultes capaces de prendre les seves pròpies decisions.”



Condemna a la violència i defensa de la llibertat d’expressió

Finalment, pel que fa a la moció per la preservació de la llibertat d’expressió arrel de la detenció del raper Pablo Hasél. Des del PSC volem defensar la llibertat d’expressió, compatible amb el dret a viure tranquil·lament sense amenaces, agressions i intimidacions, però tal com ha exposat la regidora Dolos Bel, “no es poden minimitzar o legitimar les agressions o amenaces. L’insult permanent o l’assenyalament de persones per la seva militància o les seves idees, o el seu assetjament, no pot normalitzar-se, com tampoc la reiteració d’actes vandàlics contra seu de partits polítics, sindicats, organitzacions de qualsevol mena, i menys, domicilis particulars. Cap causa justifica la violència i el vandalisme contra béns públics i privats. Per aquest motiu condemnem els aldarulls amb un grau molt elevat de violència urbana que han viscut alguns municipis.”




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada