dijous, 4 de març del 2021

En marxa, la renovació del parc infantil i l'habilitació d'un nou espai de lleure al parc Teodor Gonzalez

És una de les actuacions de millora prevista durant el 2021 al conjunt del parc, on també s'instal·larà la font de la plaça de l'ajuntament

L'Ajuntament de Tortosa està renovant i ampliant les àrees de lleure infantil del parc Teodor Gonzalez. L'actuació suposa la substitució dels elements ubicats al parc existent al passeig central per uns altres de nous, així com l'habilitació d'una nova àrea en una zona molt pròxima, en la qual s'estan instal·lant elements d'aventura.

A la zona central del parc s'hi està instal·lant un vaixell, que consta de diferents altures i en el qual s'hi concentren diferents tobogans, parets d'escalada, així com altres elements de joc. A més, també s'han ubicat dos parells de gronxadors nous, que podran ser utilitzats per infants de diferents edats.

Els treballs d'instal·lació han començat esta setmana i es preveu que s'allarguen durant les pròximes dos setmanes, atès que també inclouen la renovació de la superfície de cautxú. A la vegada, també es reforça la il·luminació existent amb la instal·lació de nous projectors de tecnologia LED.

Pel que fa a la nova zona de jocs, s'ubica a escassos metres de distància, als terrenys adjacents al Llac Vell. En este espai s'hi està instal·lant una tirolina de 22 metres de llargada. També un laberint de cordes en forma d'iglú, i està previst que les setmanes posteriors es puga ampliar amb la reubicació d'altres elements de lleure que actualment estan situats entre el passeig central i l'avinguda de la Generalitat.

L'actuació té un cost d'uns 51.000 euros i és una de les accions de millora que s'estan duent a terme al parc Teodor Gonzalez. En este sentit, durant les últimes setmanes s'ha renovat el drenatge de la part alta del parc per millorar l'absorció de la pluja, i també s'ha aplicat una nova superfície de sauló al terra del passeig central. D'altra banda, al llarg del 2021 el govern municipal vol continuar duent a terme un seguit d'accions per potenciar el parc, especialment centrades en la plantació de vegetació i d'arbrat.


L'avaluació feta pels serveis tècnics municipals ja ha permès definir la viabilitat de l'espai on es vol reubicar la font traslladada des de la plaça de l'Ajuntament. La ubicació correspon al parterre situat entre el passeig central i l'avinguda de la Generalitat, on actualment hi ha els elements de lleure infantil que seran reubicats.

"Volíem que la font es pogués situar al parc, perquè la imatge s'adequa a l'entorn. A més, volíem que pogués ocupar un lloc preeminent, i creiem que este espai ho permet ja que la font es podrà contemplar tant des de dins del parc com des de l'exterior, des de l'avinguda de la Generalitat", ha revelat Roigé. La instal·lació de la font es farà de manera conjunta entre diversos departaments de l'Ajuntament i també amb Aigües de Tortosa, que instal·laran les bombes necessàries per fer anar els brolladors. Ara s'iniciarà el procés de licitació que ha de permetre dur a terme les obres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada