divendres, 1 de desembre del 2023

1D · Dia Mundial de la Sida


Avui Dia Mundial de la #SIDA cal recordar que les persones amb el #VIH continuen patint situacions d’estigma i discriminació. 

En la prevenció del VIH la informació és important. Prendre precaucions evita la transmisió.

#DiaMundialdelaSIDA #petonsimespetons #Tortosa #TerresdelEbre

La SIDA és una malaltia causada pel VIH, un virus que ataca de manera directa el sistema immunològic, provocant, a la llarga, que les persones presentin seriosos problemes de salut com a infeccions, així com malalties greus com el càncer i que pot acabar amb la vida de qui ho pateix.

La SIDA s'ha convertit en una veritable pandèmia mundial, que ha cobrat la vida de milions de persones, sent el continent africà el que presenta més infectats.

El Dia Mundial de l'Acció Contra la SIDA s'ha convertit en un dels dies de la salut més reconeguts i suposa una oportunitat per recordar els que han mort, crear consciència i celebrar victòries com l'accés a serveis de prevenció i tractaments antiretrovirals.

Aquests darrers anys la humanitat ha viscut temps difícils. La pandèmia de COVID-19 ens va fer recordar una altra pandèmia que va començar unes quantes dècades enrere, com va ser l'aparició de la SIDA, que es va cobrar la vida de milions de persones a tot el planeta i que encara no s'ha pogut eradicar de manera definitiva.

Davant d'aquesta eventualitat, que va marcar un abans i un després per a tots els éssers humans sense excepció de raça, sexe o religió, cal, que d'una vegada per totes, les persones entenguin que és el moment de deixar de banda la discriminació, els prejudicis i els estigmes no només davant dels malalts de SIDA, sinó davant de qualsevol condició o patiment com el que avui es viu a escala mundial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada