diumenge, 3 de desembre del 2023

3D · Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Avui Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat volem posar en valor i defensar els drets de totes les persones amb discapacitats i garantir més justícia social, més accessibilitat, més inclusió i més igualtat.

El 3 de desembre se celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb l'objectiu de promoure els drets i el benestar de les persones amb discapacitat a tots els àmbits de la societat, així com conscienciar sobre la seva situació en tots els aspectes de la vida.

Les persones amb discapacitat són la minoria més àmplia al món, i solen tenir més dificultats que altres col·lectius a tots els nivells, sobretot en l'accés a l'educació, al mercat laboral, i dificultats econòmiques.

I això és degut a la manca de recursos que els facilitin la vida com a accés al transport, o accés a la informació, en cas de discapacitat sensorial. Tot plegat unit a la discriminació social que de vegades existeix al seu entorn, i la manca de legislació adequada, fan que la vida de les persones amb discapacitat sigui més difícil.

És imprescindible un gir radical en el compromís, la solidaritat, el finançament i lacció. Afortunadament, amb l'adopció de la Declaració Política de la recent Cimera sobre els ODS, els líders mundials han renovat el compromís d'aconseguir un desenvolupament sostenible i una prosperitat compartida per a tothom, centrant-se en polítiques i mesures adreçades especialment als més pobres i vulnerables, entre ells les persones amb discapacitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada